País Valencià 03/12/2012

La Generalitat Valenciana redueix les subvencions concedides a les pel·lícules filmades a Alacant

El film espanyol "Lo imposible" ha rebut 1,6 milions d'euros del govern valencià per rodar algunes escenes als estudis Ciutat de la Llum

Efe
1 min

ValènciaLa Generalitat valenciana ha acordat reduir en 344.237 euros la subvenció de gairebé dos milions atorgada fa dos anys a la productora de la pel·lícula espanyola més taquillera del 2012, 'Lo imposible', concedida per haver rodat part del film als estudis alacantins Ciutat de la Llum. La subvenció total que finalment rebrà aquest projecte ascendeix a 1.638.175 euros.

La raó d'aquesta reducció de la subvenció és que el beneficiari "ha realitzat una justificació de l'import de l'ajuda inferior a l'aprovat per la resolució d'adjudicació", segons publica avui el 'Diari Oficial de la Comunitat Valenciana'.

El setembre del 2010, l'Institut Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia va acordar concedir a la productora Apaches Entertainment SL una subvenció de 1.982.412 euros per rodar al País Valencià la pel·lícula 'Lo imposible', un projecte dirigit per José Antonio Bayona i protagonitzat per Naomi Watts i Ewan McGregor.

El 'Diari Oficial' també publica avui altres reduccions d'ajudes públiques a projectes cinematogràfics que van ser rodats total o parcialment al País Valencià, també per haver justificat un import menor del concedit per la subvenció. Així doncs, els films 'No habrá paz para los malvados', 'DiDi Hollywood' i 'Un suave olor a canela' han rebut finalment 367.469 euros, 517.113 euros i 179.494 euros, respectivament.

stats