Cultura

La Plaça del Llibre torna per reivindicar la potència de la literatura en valencià

L'onzena edició critica l'absència de col·laboració del govern PP-Vox

Ara
2 min
Inauguració de l'11a edició de la Plaça del Llibre de València al Jardí Botànic

ValènciaHa tornat la Plaça del Llibre de València per celebrar l'11a edició al Jardí Botànic, després que l'organització hagi arribat a un acord amb la Universitat de València. Des del 27 d'octubre i fins a l'1 de novembre, més de 50 editorials s’han donat cita en l'aparador més gran de literatura en valencià, que, enguany, estarà integrat per més de 3.000 títols en exposició i una programació formada per mig centenar de propostes dirigides a tots els públics. 

Els visitants podran descobrir el catàleg de novetats editorials que omplen les prestatgeries situades a la plaça Carles Pau. També tindran a la seva disposició un llistat de més de 50 activitats culturals "per a tots els públics", entre les quals contacontes, presentacions literàries i recitals poètics. Una vegada més, la Plaça del Llibre "reivindica la potència de la nostra literatura i s'estableix com un espai que visibilitza l'extraordinària producció literària en la nostra llengua i la fa arribar als lectors", segons destaca Jesús Figuerola, president de FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura). 

A l'edició anterior, la Xarxa de Biblioteques Municipals va organitzar la primera Trobada de Bibliotecaris, que enguany es farà en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i l'Associació d'Editorials del País Valencià, però sense la participació de la regidoria d'Acció Cultural del Consistori valencià. En l'edició d'enguany tampoc hi participen el Cefire (Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat) ni la Universitat Popular.

Sobre aquest tema, la regidora del PSPV a l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, ha denunciat que el govern de PP i Vox "elimina la col·laboració" amb la Plaça del Llibre per "pur sectarisme i boicot al valencià". "És la primera víctima directa de la censura i el sectarisme del pacte del canapè entre el PP de María José Catalá i Vox de Juanma Badenas", ha criticat Ibáñez, anterior regidora d'Educació i Acció Cultural.

stats