La Policia Nacional impulsa la recerca d'Antonio Anglés, 29 anys després del crim d'Alcàsser

L'actuació se suma a la nova inspecció dels vehicles dels autors de l'assassinat de les tres nenes

Ara
2 min
El cartell distribuït per la Guàrdia Civil

ValènciaEl jutjat d'Alzira, a la Ribera Alta, que dirigeix la investigació de l'assassinat de les conegudes com a nenes d'Alcàsser (1992), ha autoritzat la petició de la secció de fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial per iniciar una campanya a escala europea que demani col·laboració a la ciutadania per localitzar el pròfug Antonio Anglés, de qui es va perdre la pista el 1993. Anglés continua sent el principal sospitós del segrest, la violació i l'assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents d'Alcàsser (Horta), els cossos de les quals van ser trobats en una fossa el gener del 1993. Pel triple crim va ser condemnat Miguel Ricart a 170 anys de presó, encara que va ser excarcerat l'any 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

En la mateixa línia que la petició policial d'impulsar una nova campanya divulgativa, una de les acusacions personades en la causa, l'Associació Laxshmi per a la Lluita Contra el Crim i la Prevenció, ha anunciat la presentació d'una petició perquè es compari l'ADN d'Anglés amb mostres no identificades als anys 90 a la costa oriental irlandesa i l'occidental d'Anglaterra, segons ha confirmat l'agència Efe. La petició també demana que es contacti amb les autoritats irlandeses amb l'objectiu de localitzar la documentació que es va decomissar a un polissó del vaixell City of Plymouth –l'embarcació en la qual se sospita que Anglés va poder fugir d'Espanya– i que, segons declaracions de la tripulació, contenia una foto del pròfug. També s'apunta a la necessitat d'establir contacte amb la premsa portuguesa, a fi de localitzar un suposat periodista que va parlar per radiotelèfon amb el polissó del City of Plymouth el 24 de març del 1993.

La posada en marxa de la campanya europea per sol·licitar la col·laboració ciutadana se suma a la inspecció dels vehicles d'Antonio Anglés i de Miguel Ricart, condemnat el 1997 a 170 anys de presó però en llibertat des del novembre del 2013. Els vehicles es van analitzar la setmana passada amb l'objectiu de trobar noves proves que puguin ajudar a aclarir l'assassinat. La investigació es va reactivar ara fa dos anys després de l'aparició d'uns ossos al lloc del crim. A més del vehicle, s'ha ordenat l'anàlisi de pèls i altres proves del cas. L'objectiu és aprofitar els avenços tecnològics registrats els últims anys per trobar noves restes d'ADN.

stats