PRECAMPANYA ELECTORAL
País Valencià 28/08/2014

El PP carrega contra l’oposició per les possibles llistes unitàries locals

La número dos del PP diu que “el projecte del tripartit és la revenja”

Salva Almenar
2 min

ValènciaLes declaracions de dimarts dels portaveus adjunts de Compromís i Esquerra Unida, Mònica Otra i Ignacio Blanco, respectivament, en les quals obrien la porta a pactes entre les dues formacions per construir candidatures unitàries en alguns municipis del País Valencià, en cas que el govern espanyol aprove una reforma electoral que incloga l’elecció directa d’alcaldes, ha donat munició als dirigents del Partit Popular per carregar contra l’oposició i el seu projecte “tripartit”.

Ahir van ser la coordinadora general del partit, Isabel Bonig, i el portaveu parlamentari del PP, Jorge Bellver, els encarregats de criticar una possibilitat que únicament perseguiria, en la seua opinió, desbancar el PP del poder de qualsevol manera. En aquest sentit, la també consellera d’Infraestructures va afirmar que “és evident que l’única idea del tripartit per al futur de la Comunitat Valenciana és treure el PP de les institucions a qualsevol preu”.

En un comunicat, Bonig va qualificar les declaracions dels responsables del PSPV, de Compromís i d’Esquerra Unida, dimarts als passadissos de les Corts Valencianes, d’“espectacle vergonyós” perquè en la seua opinió els seus dirigents no van ser capaços “ni de posar-se d’acord abans de les eleccions per anunciar als ciutadans si governarien junts”. Segons les paraules de la número dos del PP, “el tripartit es trenca fins i tot abans de començar perquè el seu únic projecte polític és la revenja i intentar obtenir mitjançant pactes ocults i negociacions secretes en despatxos allò que els ciutadans els negaran en les urnes”.

La coordinadora general del PP va desafiar l’oposició a ser “clara i explicar als ciutadans quin és el seu projecte”, alhora que va demanar-los que “no se centren només a insultar el milió llarg de valencians que van votar al Partit Popular de la Comunitat Valenciana i a oposar-se a totes les mesures que plantegen els populars”. “Els ciutadans -va afegir- es mereixen saber què és el que volen els partits d’esquerres, encara que em tem que ni ells mateixos ho saben”, va apuntar Isabel Bonig.

Per aquest motiu, Bonig confia que els ciutadans tornen a donar la seua confiança al PP perquè assenyala que “és l’única formació política que ofereix un projecte de futur”. “Així ho demostra la millora que s’està donant en la nostra Comunitat, amb dades positives en turisme, exportacions i ocupació”, va concloure.

En aquesta mateixa línia, el portaveu parlamentari, Jorge Bellver, va assegurar que els ciutadans “no es deixaran enganyar per malabaristes de la política, que segons a qui es dirigeixen diuen una cosa o una altra”, ja que “per concórrer a unes eleccions els programes han d’estar clars i l’única ambició d’un polític ha de ser millorar la vida dels ciutadans, no aconseguir una butaca al preu que siga”.

stats