País Valencià 20/09/2017

El PP valencià demana la suspensió d'un concert de Cesk Freixas per "procatalanista"

La petició arriba després de sol·licitar l'anul·lació d'un recital del valencià Pep Botifarra

Ara
1 min
Cesk Freixas: "Em sento representat per Teresa Forcades"

ValènciaEl Partit Popular valencià, i especialment el de les comarques del sud d'Alacant, continuen en la seva campanya contra la música en valencià. Si dilluns coneixíem les crítiques del diputat al Congrés i secretari general de la formació a Torrevella (Baix Segura), Joaquín Albadalejo, que va demanar la suspensió del concert que té previst celebrar el cantant Pep Gimeno, 'Botifarra', el pròxim 26 de setembre "per la seva ideologia pancatalanista", ahir el Partit Popular del Pinós (Baix Vinalopó) va reclamar "la suspensió immediata" del recital que el cantant Cesk Freixas oferirà aquest divendres.

Els motius que la formació conservadora al·lega són que Freixas és "un membre de la CUP" i que la programació del seu concert suposa "la imposició del català en la nostra població" i l'organització d'un acte "procatalanista".

En un text publicat a Facebook, el PP qualifica el concert de "desficaci" i l'atribueix al govern en coalició de Compromís i PSPV, que, segons els populars, propicia que el PSPV "de molts municipis no sigui lliure i estigui nugat per la imposició que Compromís fa del català, menyspreant tot allò que tingui a veure amb el castellà i inclús el valencià i manté el desficaci de la pertinència a allò que ells anomenen Països Catalans".

El mateix Cesk Freixas ha denunciat les paraules del Partit Popular del Pinós i ha fet una crida a "omplir l'auditori" de la localitat i a "parar la censura". Freixas també ha agraït el suport "de la regidora de Cultura, Silvia Verdú; de l'alcalde, Lázaro Azorín, i de tot l'equip de govern, que estan al costat de la democràcia i de la llibertat d'expressió".

stats