País Valencià 30/03/2016

El comitè de drets i garanties del PP viatjarà a València per interrogar als regidors expedientats per blanqueig

El partit deixarà per a més endavant l'interrogatori de Rita Barberá perquè encara "ni està citada a declarar"

Europa Press
2 min
Els regidors del PP a València, encapçalats per Alfonso Novo, han deixat clar que no pensen renunciar a l’acta.

MadridLa persona designada pel comitè nacional de drets i garanties del Partit Popular per instruir l'expedient informatiu obert als regidors i assessors de València, Francisco Molinero, viatjarà a la capital del Túria per interrogar als afiliats del partit investigats en el presumpte cas de blanqueig de capitals a l'Ajuntament de la ciutat. La declaració de l'exalcaldessa Rita Barberá, però, serà més endavant, segons han indicat a Europa Press fonts populars.

Des de la seu del PP subratllen que l'expedient informatiu segueix el seu curs, malgrat que aquest mateix dilluns l'òrgan disciplinari del PP va acordar la suspensió cautelar de militància als edils i assessors investigats que són afilats del PP i que estan implicats en l'operació Taula.

Tot i que l'atenció mediàtica l'acapara Rita Barberá, les fonts consultades han explicat que l'instructor ha iniciat l'expedient per les persones investigades. A la seu del madrileny carrer Génova recorden, en aquest sentit, que l'exalcaldessa ni tan sols està imputada.

Per això, l'instructor té previst viatjar a València per prendre declaració 'in situ' als afectats per l'expedient i que puguin oferir la seva versió dels fets, han indicat les mateixes fonts populars.

Abans de les vacances de Setmana Santa, el comitè nacional de drets i garanties –presidit pel castellanolleonès Alfonso Fernández-Mañueco– es va dedicar a enviar les citacions als implicats d'aquesta recerca interna del partit.

L'interrogatori de Barberá, més endavant

El comitè nacional de drets i garanties preveu deixar per més endavant l'interrogatori a Barberá ja que –expliquen les mateixes fonts– ni tan sols coneixen el contingut de la seva declaració davant el jutge, que li va donar 20 dies perquè presti una declaració voluntària que ella mateixa va acceptar oferir.

Tot apunta al fet que Génova no prendrà cap decisió sobre l'exalcaldessa abans que el jutge hagi decidit si eleva o no l'exposició raonada al Tribunal Suprem perquè hagi entès que hi ha motius suficients perquè sigui investigada judicialment.

Barberá ha acudit al segon Ple de la legislatura aquesta setmana amb total normalitat, encara que ni el dimarts ni el dimecres ha volgut fer cap declaració als periodistes. La senadora ha escoltat els debats i participat en totes les votacions entre la fredor d'una part del seu grup parlamentari, que espera la seva dimissió.

stats