País Valencià 07/05/2013

El president local del PP de Castelló de la Plana deixa el càrrec després de ser imputat en el cas Gürtel

El també alcalde Alfonso Bataller va comunicar la decisió ahir a la junta local. El regidor no deixarà, però, el seu càrrec al consistori castellonenc

Efe
1 min
Alfonso Bataller en un acte sobre el Corredor Mediterrani celebrat a Tarragona. / ROGER SEGURA / ACN

ValènciaL'alcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, ha decidit delegar "temporalment" les seves funcions com a president del PP de la ciutat "fins que s'aclareixi" la seva imputació en el cas Gürtel. Bataller haurà de declarar davant el Tribunal Superior de Justícia valencià el proper dia 6 de juny. Segons un comunicat remès pel partit, Bataller va comunicar ahir als membres de la junta local aquesta decisió, que pren per dedicar-se "en cos i ànima, més, si és possible", a Castelló.

El successor de l'actual president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a l'Ajuntament castellonenc es compromet a seguir treballant amb el seu equip de govern "i, per descomptat", a preparar la seva declaració davant el magistrat José Ceres, que instrueix la branca valenciana del cas Gürtel per la seva relació amb contractacions realitzades per la conselleria de Sanitat, departament on treballava Bataller l'any 2006.

"Es tracta d'una decisió personal i molt meditada que va més enllà del que exigeixen els estatuts del PP, ja que en cap moment contemplen que una persona imputada tingui l'obligació de deixar les seves responsabilitats al capdavant del partit", ha assenyalat Bataller segons el comunicat enviat pel partit.

Bataller ha assenyalat que el seu partit li ha "demostrat públicament el seu suport incondicional", però diu que el seu "gran nivell d'exigència a nivell personal em porta més enllà i a prendre aquesta decisió des de la responsabilitat i la llibertat". La secretària local del PP castellonenc, Begoña Carrasco, assumirà les funcions delegades.

stats