País Valencià 07/11/2017

Processen l'alcalde d'Alacant i dos assessors més per fraccionament de contractes

Compromís ha anunciat que abandona el govern local per la negativa de Gabriel Echávarri a dimitir

Europa Press
1 min
L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, en el dia que va declarar davant la jutge.

ValènciaLa magistrada del jutjat d'instrucció número 9 d'Alacant ha decidit processar l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, per les presumptes irregularitats en el fraccionament de contractes de la regidoria de Comerç, en la qual tenia competències el Nadal del 2016.

La magistrada ha donat per conclosa la instrucció i s'ha dictat acta de procediment contra l'alcalde i els dos assessors investigats en aquesta causa: Pedro de Gea, assessor de Comerç, i el cap de gabinet d'alcaldia, Lalo Díez.

La decisió de la jutge es produeix després que aquest dilluns prengués declaració com a testimonis als gerents de les empreses que van facturar les 25 factures investigades amb un import total pròxim als 190.000 euros.

Compromís abandona l'equip de govern

El portaveu de Compromís al consistori alacantí, Natxo Bellido, ha confirmat que la coalició abandonarà "tan prompte com sigui possible" l'equip de govern després que Gabriel Echávarri els confirmés personalment que no pensa dimitir.

Des de Compromís defensen que l'alcalde ha incomplert l'acord signat per les dues formacions segons el qual si s'agreujava la situació judicial d'Echávarri "calia anar cap a un procés per triar un nou alcalde o alcaldessa". "Entenem que ja estem en aquest moment", ha afirmat Bellido, que ha confiat a tornar a l'equip de govern "el més prompte possible".

stats