Partits

El PSOE força una candidatura única en el relleu de Ximo Puig al País Valencià

La ministra de Ciència Diana Morant integra els altres dos candidats a liderar el PSPV

ARA
1 min
La ministra de Ciència, Diana Morant, i els presidents provincials de València i Alacant, Carlos Fernández Bielsa (e) i Alejandro Soler (d), dissabte en un acte del PSPV.

ValènciaEls líders del PSPV a les províncies de València i Alacant, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, s'integraran finalment en la candidatura de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, que d'aquesta manera serà l'única aspirant a la secretaria general dels socialistes valencians en substitució de Ximo Puig, segons han confirmat fonts coneixedores de l'acord i ha avançat la Cadena SER.

El pacte s'ha assolit aquest dimarts en una reunió celebrada a la seu del PSOE a Madrid i en la qual han participat els tres dirigents socialistes, que ahir dilluns van formalitzar les seves precandidatures, i el secretari d'organització del partit, Santos Cerdán.

Amb aquest moviment, el PSPV evita la celebració d'unes primàries que estaven fixades per al 25 de febrer, i facilita el camí de l'exalcaldessa de Gandia cap al congrés extraordinari de finals de març a Benicàssim, del qual sortirà la nova direcció dels socialistes valencians, que, per primera vegada, encapçalarà una dona.

En l'elecció de Morant ha estat clau el patrocini del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el suport de l'entorn de l'excap del Consell Ximo Puig. Tots dos desitjaven evitar una disputa entre les diferents famílies del partit que acabés en una divisió de la formació, tal com va succeir després de perdre la Generalitat l'any 1995.

stats