País Valencià 22/01/2016

L'executiva de Compromís ratifica la integració dels seus quatre diputats en el grup mixt del Congrés

Salva Almenar
1 min
Representants de Compromís en la reunió celebrada aquesta vesprada per triar el destí dels seus diputats al Congrés. / EFE

ValènciaLa coalició Compromís ha decidit aquest dijous que els seus quatre diputats electes passin a formar part del grup mixt del Congrés després que la mesa rebutgés dimarts la proposta de grup parlamentari presentada per Joan Baldoví, Enric Bataller, Marta Sorlí i Ignasi Candela. En una reunió que s'ha allargat fins passades les deu del vespre d'aquest dijous, representants del Bloc i d'Iniciativa han arribat a l'acord de no dividir Compromís i que els quatre diputats vagin al mixt, de manera que descarten l'opció d'integrar-se al grup de Podem, que era l'opció preferida pel partit de Mónica Oltra.

Damunt la taula s'ha posat l'opció d'intentar formar grup parlamentari amb diputats d'altres formacions com és el cas d'Izquierda Unida –tal com va explicar l'ARA dimecres–, però aquesta opció ha estat descartada pels dubtes que generava l'acceptació per part de la mesa i pel rebuig d'Iniciativa d'ajuntar-se amb IU. Demà, divendres, l'executiva de Compromís ratificarà la integració al grup mixt.

stats