País Valencià 25/07/2012

Fabra no donarà explicacions del rescat i el PP sols ho farà en la diputació permanent de les Corts

El conseller d'Hisenda compareixerà davant una representació del Parlament valencià el proper dijous per explicar alguns detalls de la sol·licitud d'ajuda al govern espanyol

Acn
1 min
El conseller d'Hisenda, José Manuel Vela

ValènciaLa junta de síndics del Parlament valencià ha acordat hui fixar per al dia 2 d'agost la compareixença del conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, per informar dels detalls de la sol·licitud d'adhesió de la Generalitat Valenciana al fons de liquiditat autonòmic. El Partit Popular, però, ha rebutjat la petició de l'oposició que demanava que compareguera el president valencià, Alberto Fabra.

La compareixença de Vela –a petició pròpia i dels grups de l'oposició– serà en la diputació permanent de les Corts Valencianes. És a dir, el conseller donarà els detalls del rescat del País Valencià davant d'una representació dels 99 diputats valencians. Segons la resolució adoptada aquest matí pels portaveus parlamentaris, el conseller d'Hisenda informarà, a petició del PSPV i de Compromís, sobre les raons que han dut al govern valencià a sol·licitar l'ajuda i de les conseqüències del rescat, segons ha requerit Esquerra Unida del País Valencià (EUPV).

Des que divendres passat el vicepresident valencià anunciara la petició de rescat, el president Fabra ha evitat valorar aquesta mesura. I gràcies a la majoria del PP també es lliurarà de donar explicacions a les Corts Valencianes. Segons el portaveu en funcions dels populars, Rafael Maluenda, el president valencià explicarà durant el debat de política general les mesures per eixir de la crisi i el mecanisme de funcionament del fons de liquiditat.

stats