Les pluges provoquen destrosses a les falles de València

Durant aquesta nit els bombers han gestionat 671 incidents per l'episodi d'aiguats al País Valencià

Ara
2 min
Falles caigudes a terra pel temporal

ValènciaLes pluges torrencials que han caigut en les últimes hores al País Valencià han obligat els equips d'emergència a fer durant la nit nombrosos rescats de vehicles atrapats en l'aigua. A més, en el cas de ciutats com València, ha causat danys i destrosses en unes falles que estaven en l'última nit de plantà.

El president del govern valencià, Ximo Puig, ha visitat a primera hora d'aquest matí la seu del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, a l'Eliana (València), per conèixer l'evolució d'aquestes fortes pluges, que només entre les deu i les dotze de la nit d'ahir dimecres van portar el telèfon 112 a gestionar 210 incidents, dels quals 201 eren a l'àrea metropolitana València.

Entre les 11 del matí d'ahir i les 7 hores del matí d'avui, el telèfon únic d'emergències 112 ha rebut 945 trucades i ha gestionat 671 incidents relacionats amb l'episodi de pluges. La majoria de les incidències estaven relacionades amb vehicles atrapats i garatges inundats. La majoria dels serveis que s'han fet d'urgència ha sigut en localitats com Pedralba, Torrent, Sagunt, Mislata, Riba-roja, Bétera i Manises –algunes d'elles també celebren aquests dies les seves Falles.

El 112 ha rebut més de 900 trucades en l'última nit

D'altra banda, el servei de trens està suspès entre Vinaròs (Baix Maestrat) i Tarragona, però després d'hores de precipitacions comença a tornar la normalitat a la circulació en totes les carreteres valencianes i torna a haver-hi fluid elèctric en tota la xarxa després dels nombrosos talls d'anit. La xarxa de Metrovalencia funciona a hores d'ara amb normalitat.

La tempesta, que va descarregar amb força sobre l'àrea metropolitana de València i al centre de la capital, va estar acompanyada de forts vents, un episodi que es va produir en plena nit de plantà dels monuments fallers –entre les 23 hores i la mitjanit va ser l'episodi de més intensitat–, i va causar danys en alguns d'ells, com en el bust de la meditadora de la falla municipal, a la plaça de l'Ajuntament. De fet, el regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana, va anunciar anit que a primera hora d'aquest dijous es prendrà una decisió sobre la sortida dels jurats per avaluar unes falles que haurien d'haver estat muntades a les 8 del matí.

La Junta Central Fallera va donar un missatge de tranquilitat respecte als jurats

Aquest temporal va deixar anit a l'aeroport de València en només mitja hora 46,4 litres per metre quadrat, quantitat que no es registrava en aquest període de temps des del 28 de setembre del 2012, quan es van acumular 58,5, i ratxes de vent que van arribar als 76 quilòmetres per hora. Segons l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), les intenses línies de torbonada que han deixat les tempestes s'han traslladat mar endins i a l'estació meteorològica de les illes Columbretes (Castelló) s'ha detectat una ratxa de vent de 174 quilòmetres per hora a les 00.44 hores. 

stats