País Valencià 17/05/2016

Rita Barberá va negar haver blanquejat en la declaració davant l'instructor de l'expedient obert pel PP

L'exalcaldessa va declarar el 3 de maig davant el comitè de drets i garanties sense que el partit ho fes públic

Acn
2 min
L'exalcaldessa de València Rita Barberá durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

ValènciaLa senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha negat en la seva declaració davant l'instructor de l'expedient obert pel comitè de dret i garanties del PP espanyol que hagi blanquejat diners a través del grup municipal a l'Ajuntament de València tal com apunta la investigació del cas Taula. Així ho ha confirmat aquest dimarts el vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, en una entrevista a la cadena SER.

Martínez-Maillo ha confirmat que Barberá va prestar declaració el 3 de maig i que "va negar la realitat del que apareix publicat" –el presumpte blanqueig de capitals–, al igual que els regidors investigats en la instrucció oberta per un jutjat de València. El vicesecretari d'Organització ha dit que pel moment han declarat davant el comitè de drets i garanties del PP els 9 regidors investigats i que aniran passant la resta d'investigats, exregidors, assessors i exassessors.

Martínez Maillo ha dit que desconeix el contingut de l'expedient informatiu però ha afegit que s'està duent a terme el més ràpidament possible atès que es tracta d'un expedient molt ampli, amb 50 persones, que mai s'havia obert al PP.

En aquesta peça separada hi ha 47 persones imputades així com el PP, imputat com a persona jurídica. El jutge investiga les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els hi era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

El passat 21 d'abril, el jutjat d'instrucció número 18 de València va enviar al Suprem la investigació que afecta l'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá en la peça separada del cas Imelsa que investiga un presumpte delicte de blanqueig de capitals al grup municipal del PP a l’Ajuntament de València.

El magistrat instructor considera que després de les al·legacions presentades per l'exalcaldessa seria "incoherent" no elevar exposició al Suprem, per ser l'únic competent per investigar i, si escau, jutjar Barberá, per la seva condició de senadora.

En l'escrit d'al·legacions Rita Barberá reconeix que va fer un donatiu de 1.000 euros per finançar la campanya del 2015 però que aquest no va ser retornar en diners negres. El magistrat considera que si tots els regidors, exregidors, assessors i exassessors que també van efectuar el pagament han estat interrogats i investigats, seria coherent que Barberá també ho fos.

A més, incideix en la relació de l’exalcaldessa amb la persona que gestionava els comptes i assenyala que les explicacions de Barberá són insuficients per excloure la seva possible implicació.

stats