País Valencià 27/05/2014

Barberá reconeix la "pèrdua tremenda de vots" però diu que no abandonarà el vaixell "fins que s'enfonsi"

L'alcaldessa de València assegura que "han escoltat el missatge" dels ciutadans però sosté que els resultats no es poden extrapolar a unes municipals

Europa Press
1 min

ValènciaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat aquest dimarts que encara que el Partit Popular ha guanyat les eleccions europees a la ciutat, el seu partit ha registrat una "pèrdua tremenda de vots" que requereix una "reflexió molt seriosa" que ja s'ha iniciat. Preguntada per si hi haurà algun canvi de ruta per 2015, ha recalcat: "En el moment més difícil no vaig a anar-me'n. Vaig en el vaixell fins que s'enfonsi".

Barberá ha admès que no li agraden els resultats electorals i que aquesta pèrdua de confiança dels ciutadans en el PP és una "evidència que no cal tapar, ni disfressar ni amagar", ha apuntat. Amb tot, l'alcaldessa ha qualificat d'"inútil i disbarat" extrapolar els resultats de les europees a les autonòmiques i municipals.

L'alcaldessa, que ha assegurat que ella i el seu equip han "rebut el missatge" dels votants, ha explicat que ja ha demanat a "alguns regidors que facin la seva reflexió" per saber per què han perdut votants, "veure on els hem fallat". Barberá ha dit que faran una anàlisi "districte per districte i mesa per mesa".

Barberá ha realitzat aquestes declaracions en una roda de premsa convocada aquests dimarts per parlar, per primera vegada, del resultat dels comicis del diumenge, i s'ha referit a la seva absència a la seu del PP valencià en la nit electoral i a l'absència d'aquest dilluns en un acte d'agenda municipal. "No té major transcendència", ha dit, i ha assegurat que va avisar divendres que no anava a anar perquè tenia un "compromís adquirit". En relació al segon acte, ha justificat que volia anar al Comitè Executiu Nacional del PP de Madrid amb totes les dades.

stats