País Valencià 09/11/2012

Els primers acomiadaments de Radiotelevisió Valenciana es produiran a finals de novembre

Intersindical Valenciana assegura que l'empresa té previst iniciar l'ERO amb el comiat dels treballadors de l'ens i, a continuació, els de la ràdio pública

Ara
1 min

ValènciaEls acomiadaments de l'ERO aprovat a Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que afectarà un màxim de 1.198 treballadors, podrien iniciar-se a finals del mes de novembre. En un comunicat emès avui, Intersindical Valenciana ha explicat que l'empresa ha comunicat als responsables del sindicat que les primeres notificacions d'acomiadament seran per als treballadors que s'acullin voluntàriament a l'ERO i els empleats de l'ens.

Els següents de deixar l'empresa pública seran els professionals de Ràdio9, mentre que al desembre està previst que s'execute l'ERO a la televisió. Segons explica Intersindical, l'empresa ha negat que en cap cas els primers acomiadaments deixaran al carrer 800 treballadors, sinó que seran acomiadats de manera progressiva i per empreses.

Segons les mateixes fonts, la direcció de RTVV s'ha compromès a comunicar als sindicats amb una setmana d'antelació els primers acomiadaments. Intersindical ha denunciat en el seu comunicat el "desgavell" que està suposant l'execució d'aquest ERO. Davant els rumors continus sobre la data d'execució dels primers comiats, el sindicat ha manifestat que "els treballadors tenen dret a saber i no poden estar pendents del rumor de cada dia. La direcció no té dret a afegir al drama dels acomiadaments la tortura psicològica de jugar amb el seu present i el seu futur".

Sobre l'ERO de Radiotelevisió Valenciana, hi ha quatre demandes col·lectives pendents de resolució, que podrien aturar el procés de reestructuració de RTVV que preveu la fusió de les actuals empreses en una de sola i l'acomiadament d'un màxim de 1.198 treballadors.

stats