País Valencià 30/05/2019

El Sabadell vendrà el 40% de Ribera Salud a l'estatunidenca Centene per prop de 50 milions d'euros

L'entitat financera va heretar una participació del 50% quan va adquirir la CAM

Europa Press / Ara
2 min
Façana de l'Hospital de la Marina Alta

Madrid / ValènciaEl Banc Sabadell ha arribat a un preacord amb l'empresa estatunidenca Centene Corporation per a vendre-li el 40% de Ribera Salud, la companyia que participa en la gestió de tres dels quatre departaments sanitaris externalitzats al País Valencià. L'operació s'ha tancat per prop de 50 milions d'euros, segons han confirmat fonts pròximes a la negociació consultades per Europa Press.

Un cop es faci efectiu l'acord, el banc presidit per Josep Oliu mantindrà una participació del 10%, mentre que l'empresa amb seu a Saint Louis incrementarà la seva fins al 90%. Actualment, Ribera Salud pertany al Banc Sabadell amb un 50% de les accions i a l’asseguradora amb l’altre 50%. L'acord, que es ratificarà abans de l'estiu, podria repetir-se aviat, perquè la intenció del banc és desfer-se del 10% més endavant, atès que el Sabadell no desitja mantenir participacions industrials.

Herència de la CAM

El grup Ribera Salud va ser creat per Bancaixa i la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), cosa que va provocar que Bankia i el Sabadell heretessin participacions del 50% quan va adquirir les dues entitats financeres. El primer a desfer-se de les seves accions va ser el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri, que el 2014 va vendre el seu paquet a la companyia americana com a part de l'acord de reestructuració de l'entitat.

A hores d'ara, al País Valencià, Ribera Salud gestiona els hospitals i centres de salut dels departaments de les comarques del Vinalopó i el Baix Segura. A més, posseeix el 35% del títols de Marina Salud, empresa que administra la gestió sanitària de la comarca de la Marina Alta. En el passat, la companyia va participar en la planificació, construcció, posada en marxa i consolidació de l'Hospital de Manises (l'Horta Sud), fins al desembre del 2012, i ha gestionat l'Hospital Universitari de la Ribera des de la seva obertura el 1999 fins al març del 2018.

La companyia també està implantada en la Comunitat de Madrid, on és concessionària de l'Hospital Universitari de Torrejón i està present en la societat BR Salut, gestora del servei del Laboratori Central de San Sebastián de los Reyes, que dona cobertura a sis hospitals públics.

stats