País Valencià 20/05/2013

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià cridarà a la insubmissió si s'aprova la llei Wert

Els responsables del sindicat anuncien que demanaran als partits de l'oposició que presentin recursos d'inconstitucionalitat si s'aprova la norma

Acn
2 min

ValènciaEl Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha qualificat la 'llei Wert' de "greu atac" als sistemes lingüístics i d'"ingerència" en les polítiques lingüístiques de les autonomies. El responsable d'acció sindical, Marc Candela, ha destacat en la roda de premsa d'aquest dijous que el sindicat ja prepara mobilitzacions per fer front a la llei de millora de la qualitat educativa (Lomque) i ha avançat que, si la llei finalment s'aprova, farà una crida a la insubmissió dels centres.

Marc Candela també ha avançat que si el text s'aprova es farà una proposta als partits polítics de l'oposició perquè presentin recursos d'inconstitucionalitat per invasió de competències de l'Estat en les autonomies. El sindicat, que representa el 45% del professors de l'ensenyament públic no universitari, també ha alertat, però, que el debat sobre la llengua o el pes més important que obté la religió corre el risc d'ocultar el canvi de model social i educatiu que imposa la nova llei.

En opinió del responsable d'acció sindical, el text està basat en els principis neoliberals que busca "la mercantilització i la privatització del sistema públic", potenciant l'escola privada i transformant els centres públics en "subsidiaris" dels privats concertats.

Per part seva, el portaveu del STEPV, Vicent Mauri, ha afegit que la llei Wert suposa un endarreriment en l'ensenyament i aplica els efectes de la reforma laboral sobre els professorat. Mauri ha remarcat que el text no disposa del consens adequat per aplicar-se i ha assenyalat la necessitat d'una gran mobilització social.

En aquest sentit, el sindicat ha convocat per a aquest dijous concentracions a les delegacions del govern espanyol al País Valencià, així com diversos consistoris d'arreu del territori. En paral·lel ha realitzat una proposta de reunió de la Plataforma per Ensenyament Públic, dels partits polítics i entitats socials "per construir un front comú" contra la llei.

A més, el sindicat STEPV també preveu una gran manifestació en rebuig a la llei Wert i impulsarà la mobilització als centres docents en una jornada per a l'escola pública; el pronunciament dels claustres i els consells escolars i la proposta de més jornades de vaga abans de l'aprovació.

stats