Toni Cantó insisteix que no se'n va al PP ni a Vox i diu que ja té dues ofertes de televisió

Bal critica que en la reunió de l'executiva "intentés imposar opinions i marxés sense escoltar els seus companys"

Daniel Martín
2 min
El fins ara líder de Ciutadans al País Valencià i portaveu a les Corts, Toni Cantó, accedint al Parlament valencià

ValènciaEl fins ara líder de Ciutadans al País Valencià i portaveu de la formació a les Corts, Toni Cantó, ha dit aquest dimarts que com a mínim pròximament no se sumarà als projectes del PP ni de Vox, tal com s'havia especulat des d'aquest dilluns, i que el que estudia són dues ofertes de productores de televisió. Amb tot, ha afegit que és una persona lliure i que en el futur farà el que li doni "la gana".

Cantó ha fet declaracions als mitjans de comunicació abans de reunir-se amb la resta de membres del grup parlamentari de Cs a les Corts per explicar-los la seva decisió d'abandonar l'executiva estatal del partit i deixar l'acta de diputat. El polític conservador, que ha contestat durant més de deu minuts a les preguntes dels periodistes, ha dit que creu que acceptarà les propostes de les productores perquè són les úniques que ha rebut fins ara. "Tots els que parleu contínuament de la meva incorporació a altres partits polítics em sobreestimeu", ha afegit.

El dirigent conservador ha defensat sentir-se "molt tocat" i "decebut" amb la política i ha reiterat que la seva decisió està motivada perquè no se sent "representat per la cúpula" del seu partit. Ha explicat també que ara ha de valorar si continuarà com a militant de la formació. "En principi sí, jo crec que encara hi ha una opció perquè els afiliats recuperin la direcció del partit, que ha sigut furtada per un nucli dur que ha estat treballant d'amagat del partit i que ens està conduint a la irrellevància", ha conclòs.

Crítiques dins i fora de Cs

La sortida de Cantó ha provocat crítiques dins i fora de Cs. Aquest dimarts el portaveu de la formació, Edmundo Bal, ha acusat l'exportaveu a les Corts que en la reunió de l'executiva intentés "imposar opinions i marxés sense escoltar els seus companys".  "Que expliqui quines propostes té pel futur però que accepti el que es voti. No hi va haver lloc al diàleg", ha continuat Bal, que també ha explicat que Cantó es va negar a firmar una declaració conjunta de l'executiva a favor de comprometre's amb el centre polític i de rebutjar el pla del PP d'atreure càrrecs de Cs.

El portaveu al Congrés ha tancat files amb els retocs en la direcció que es van anunciar aquest dilluns i ha asseverat que Inés Arrimadas ha fet tota l'autocrítica possible després del fracàs de la moció de censura a Múrcia. En aquest sentit, ha destacat que les dues persones que la van gestionar han fet un pas al costat i han deixat els càrrecs que ostentaven, en referència a José María Espejo-Saavedra i Carlos Cuadrado, que eren vicesecretaris de la formació.

stats