País Valencià 25/02/2013

Toni Cantó demana disculpes per haver dit que la majoria de denúncies per maltractament són falses

El comentari del diputat d'UPyD ha aixecat una gran polèmica a les xarxes socials i partits polítics com el PSOE han demanat la dimissió del parlamentari

Ara
1 min
Tuit de Toni Cantó demanat disculpes.

ValènciaEl diputat d'UPyD per València, Toni Cantó, ha demanat perdó per les seves paraules a Twitter en què assegurava que "la major part de les denúncies per violència de gènere són falses". En un tuit publicat fa uns minuts, Cantó ha rectificat les seves afirmacions anteriors, que asseguraven que moltes denúncies per maltractament eren falses i els fiscals "no les perseguien".

"Demano disculpes. M'he equivocat en donar per contrastades unes dades de Feder.Gen sobre un tema tan greu com és la violència de gènere", ha publicat a Twitter el diputat d'UPyD. Cantó no ha desmentit, però, que hi hagi denúncies per maltractament falses, sinó que culpa de la seva errada les dades facilitades per la Federació d'Afectats per les Lleis de Gènere i que aquest matí havia publicat sense contrastar.

Toni Cantó s'ha convertit avui en trending topic per les seves desafortunades afirmacions sobre les denúncies per violència de gènere. A més de dir que la "major part" d'aquestes són falses, també ha acusat l'Estat de guanyar diners amb les denúncies. "Sabies que la UE paga 3.200 euros per cada denúncia per maltractaments? Des del 2004 ens han entrat així 2.080.000.000 euros. Quin govern renuncia a això?", ha publicat també al seu Twitter.

Aquesta notícia ha aixecat molta polèmica a les xarxes socials i també a l'àmbit polític. Molts diputats i polítics han condemnat les paraules de Cantó. La secretària d'Igualtat del PSOE, Purificación Causapíe, ha exigit la "dimissió immediata" del diputat d'UPyD per "insultar" les dones que són víctimes de la violència de gènere.

stats