País Valencià 24/07/2013

La Inspecció de Treball considera irregular que la Generalitat Valenciana contracti professors becaris d'anglès

Els 329 auxiliars de conversa d'anglès no han estat donats d'alta a la Seguretat Social durant tot el curs perquè formaven part d'un programa de formació

Ara
2 min
El diptuat de Compromís Fran Ferri. / ARA

ValènciaLa Inspecció de Treball ha resolt considerar els professors becaris d'anglès que durant aquest curs han participat en el programa de formació English Helpers, de la conselleria valenciana d'Educació, com a personal laboral al servei de la Generalitat Valenciana durant el temps que ha durat la beca.

Segons informa la coalició Compromís en un comunicat, l'inspector de Treball de València així ho ha considerat a efectes de la cotització a la Seguretat Social, ja que, després d'escoltar les parts i realitzar inspeccions als centres de treball, va prendre la decisió de donar d'alta en el règim de la Seguretat Social els becaris durant els vuit mesos que van durar les pràctiques.

Amb aquesta resolució comunicada la setmana passada al diputat Fran Ferri, la Inspecció de Treball considera irregular la convocatòria d'English Helpers com a programa de formació, tal com havia establert la conselleria d'Educació.

La conselleria d'Educació, Cultura i Esport va aprovar al febrer finançar les 329 beques convocades per a auxiliars d'anglès durant el curs 2012-2013 amb un import màxim d'1.525.000 euros. Els beneficiaris havien de ser professors especialistes en anglès o d'altra especialitat que acreditessin un nivell B2 en anglès. Tot i la formació requerida, els becaris no cotitzaven a la Seguretat Social per les 30 hores de treball i cobraven 1.000 euros bruts.

Davant l'anunci d'aquesta convocatòria, el diputat de Compromís Fran Ferri va presentar el setembre del 2012 un escrit davant la Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per denunciar la contractació de professors d'anglès sot la figura de "professorat becari", inexistent en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i en qualsevol altra normativa de la funció pública.

Ferri considera que la comunicació de la Inspecció de Treball "és una bona notícia per als becaris i una derrota de la consellera María José Català, que haurà de donar explicacions sobre aquesta reprimenda a la seva política de precarització en les condicions del professorat i el desmantellament de l'escola pública valenciana".

El diputat de Compromís també ha denunciat la política d'ocupació del Partit Popular per als joves. "Sembla que pel PP, els joves s'han de conformar amb les beques irregulars que convoca i concedeix a dit", ha afirmat Ferri, qui també ha apostat per posar en valor la formació i els mèrits dels professors per accedir a un lloc de treball. "Comptem amb una generació molt ben formada que pot aportar molt a la millora de qualitat del nostre sistema educatiu i que mereix uns processos de selecció justos i unes condicions de treball dignes", ha sentenciat.

stats