País Valencià 15/09/2021

Els tres orfes del crim masclista de la Vila Joiosa queden sota tutela de la Generalitat

L'administració estudia la millor solució per a ells, ja que els menors tenen més familiars

Ara
2 min
El poble de la Vila Joiosa guardant un minut de silenci per la víctima de l'últim assassinat masclista

ValènciaEls tres menors de 3, 9 i 14 anys que han quedat orfes després que el seu pare degollés la seva mare abans de suïcidar-se llançant-se per un pont a la Vila Joiosa (Alacant) es troben ara sota tutela de la Generalitat Valenciana mentre s'estudia la millor solució per a ells. La subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, ha participat en una concentració d'un minut de silenci convocada per l'Ajuntament a la Vila Joiosa, i al finalitzar ha confirmat que no constaven denúncies prèvies en aquest cas i que, per tant, no hi havia cap registre en el sistema Viogén.

Ha assenyalat que els tres orfes reben atenció en aquests moments per part de psicòlegs i dels serveis socials i que estan sota la tutela de l'administració valenciana "fins que es decideixi què es pot fer". En tot cas, s'està tenint en compte que els menors tenen més familiars, amb els quals s'està parlant per donar als petits "la millor protecció i la millor solució".

"Aquests nens estan en estat de xoc perquè han perdut una mare i s'han quedat sense res", ha emfatitzat la subdelegada del Govern, que ha insistit que les administracions vetllaran "perquè aquestes tres criatures tinguin la millor protecció". Poblador s'ha referit al "dur cop" que ha suposat aquest últim crim masclista per als veïns de la Vila Joiosa, i ha expressat el seu suport "a totes les víctimes que sofreixen violència de gènere". No ha volgut deixar passar l'oportunitat d'animar que "tothom es comprometi en la lluita" contra aquesta xacra enfront dels "discursos xenòfobs i negacionistes d'aquells que neguen la violència de gènere".

Poblador ha afirmat que existeixen mecanismes legals per lluitar contra la violència masclista, que el Govern la té com a prioritat en la seva agenda, i que hi dirigeix anualment 40 milions d'euros, que estan a disposició dels municipis.

stats