País Valencià 19/10/2017

El Tribunal Suprem ratifica l'ERO d'extinció de Radiotelevisió Valenciana

L'alt tribunal rebutja el recurs de CGT contra la sentència de l'Audiència Nacional

Ara
2 min
Alguns dels extreballadors de Radiotelevisió Valenciana s'han manifestat a les portes de l'Audiència Nacional, on avui s'ha celebrat el judici per l'ERO d'extinció de l'ens.

ValènciaLa sala quarta del Tribunal Suprem ha acordat per unanimitat desestimar els recursos que el sindicat CGT va presentar davant la sentència de l'Audiència Nacional, que considera ajustat a dret l'acomiadament col·lectiu de 1.198 treballadors de l'antiga Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) que es va produir el 2014.

En la seva resolució, el Suprem afirma que el comiat estava justificat per "la deficient situació econòmica" dels mitjans públics valencians, un fet que l'alt tribunal considera que constitueix "causa vàlida d'acomiadament col·lectiu" i que allunya "l'ombra del frau".

La sala també ha remarcat que l'ERO va ser fruit d'un acord entre l'empresa pública i 12 dels 13 representants sindicals, sense que s'hagi acreditat l'existència de coaccions o vicis de la seva voluntat.

No al recurs davant el Constitucional

La sentència també considera que la llei valenciana d'extinció de RTVV, aprovada per al tancament de l'empresa pública, és compatible amb la Constitució, i rebutja que pugui ser qüestionada al Tribunal Constitucional. La sala afegeix que aquesta norma no pot considerar-se una reacció il·lícita davant l'anul·lació de l'ERO del 2012, el primer expedient de regulació d'ocupació que es va produir a l'empresa pública i que va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, sinó que posseeix causalitat pròpia.

Camí lliure per a À Punt

La resolució del Suprem allibera d'incerteses jurídiques la posada en marxa dels nous mitjans públics valencians, que, tal com va anunciar al setembre la seva directora general, Empar Marco, es produirà progressivament. Si els terminis anunciats per Marco es compleixen, abans de finals d'any la ràdio i la web públiques haurien d'iniciar les seves emissions, tot i que amb programacions reduïdes, en el cas de la web, amb dibuixos animats dirigits al públic infantil. El torn de la televisió arribarà durant el primer trimestre del 2018.

stats