País Valencià 18/06/2020

La defensa del català a les xarxes es torna viral

Els governs valencià, català i balear han reivindicat la unitat lingüística amb una cadena a Twitter

Ara
1 min
Cartell de la Generalitat de Catalunya per defensar l'ús del català i rebutjar la sentència del Tribunal Suprem sobre el decret d'usos lingüístics del la Generalitat Valenciana

ValènciaEl senzill i planer "bon dia" que milions de valencians, catalans i balears comparteixen cada matí, i que des de fa dècades ha estat reivindicat com un dels símbols de la unitat lingüística del català, ha sigut l'eix d'una campanya en les xarxes socials de defensa de la llengua i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre el decret d'usos lingüístics del la Generalitat Valenciana, que establia que les comunicacions entre les comunitats autònomes "pertanyents al mateix àmbit lingüístic" es redactarien en català i també en castellà només si se sol·licita. La resolució judicial argumenta que es tracta d’una competència de l'Estat i que també cal fer la traducció al castellà.

La cadena la va iniciar aquest dimecres la conselleria d’Educació, Cultura i Esport mitjançant el seu compte de Twitter, i de seguida va comptar amb la resposta dels departaments homòlegs dels governs de Catalunya i les Illes Balears. A ells s'hi van sumar centenars d’entitats i milers de ciutadans.

Entre els que han participat hi ha el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la presidenta de les Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, els vicepresidents valencians Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau i el conseller d’Educació, Cultura i Esport valencià, Vicent Marzà.

Aquest dijous entitats com Escola Valenciana han tornat a publicar el seu "bon dia", en la que sembla que serà una costant durant les pròximes jornades i que es podria ampliar amb altres símbols de la unitat de la llengua.

stats