País Valencià 24/03/2022

Les Trobades d’Escoles en Valencià del 2022 reivindicaran una educació que ensenyi a ser "lliures"

Les celebracions arrencaran aquest divendres, 25 de març, a Crevillent i s'allargaran fins al 28 de maig a Callosa d’En Sarrià

Ara
2 min
Cartell de les Trobades d'Escoles en Valencià del 2022.

ValènciaEscola Valenciana ha presentat la imatge de les Trobades d’Escoles en Valencià del 2022 que, amb el lema L’Escola que ens fa lliures, arrencaran aquest divendres, 25 de març, a Crevillent (Baix Vinalopó).

La imatge ha estat elaborada per la il·lustradora valenciana Paula Pérez de Lanuza, més coneguda com a Paulapé, que ha explicat que el disseny triat vol mostrar "l’escola com un espai educatiu divers i inclusiu, on caben moltes activitats diferents, on es fomenta l’esperit crític, la col·laboració, la curiositat, el joc o les cures": "Un espai on cabem totes, independentment de les diferents interseccions identitàries”. En la mateixa línia, des de l'entitat han destacat que les trobades del 2022 pretenen reivindicar “la llibertat d’una escola diversa, feminista i coeducadora, arrelada, crítica, laica, intercultural, pacifista, democràtica, compromesa, sostenible, universalista i solidària".

Aprofitant el centenari del naixement de l'escriptor valencià Joan Fuster, l’entitat ha fet seves les paraules de l'assagista quan va dir: “Si tens un fill, ensenya’l a ser lliure. Encara que siga a costa teua. En realitat, haurà de ser a costa teua”. “Ens cal una escola que eduque ciutadanes i ciutadans que tinguen la capacitat d’actuar en la societat”, ha resumit la coordinadora d’alumnat, pares, mares i professorat per l’ensenyament públic en valencià, Laura Font.

Escola Valenciana ha aprofitat l’acte per tornar a reivindicar modificacions del sistema plurilingüe que s'està implantant al País Valencià i ha defensat que “tots els centres educatius han d’estar en condicions d’oferir una càrrega lectiva superior o igual al 50%" amb el valencià com a llengua vehicular.

Un moment de la interpretació de la cançó 'Per fer-nos lliures' per part dels estudiants del col·legi 9 d’octubre d’Alcàsser.

La presentació ha conclòs amb l’actuació dels estudiants del col·legi Nou d’Octubre d’Alcàsser, que han interpretat la cançó de les Trobades 2022 Per fer-nos lliures. Es tracta d'una peça composta per celebrar el 50 aniversari d'aquest centre de la comarca de l'Horta. Els seus autors han estat Estel Navarro, mestra del mateix col·legi i cantant del grup valencià Candela Roots, i Edu Altarriba, músic reconegut en l’escena reggae valenciana,

Les Trobades 2022 arrencaran aquest divendres, 25 de març, a Crevillent i s'allargaran fins al 28 de maig a Callosa d’En Sarrià (Marina Baixa).

stats