País Valencià 23/09/2020

El TSJ valencià anul·la el nomenament de l'anterior directora d'À Punt, Empar Marco

Consideren que dos membres de la comissió avaluadora dels candidats incorrien en incompatibilitat

Ara
2 min
La directora general de la CVMC, Empar Marco.

ValènciaLa secció segona de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha anul·lat el nomenament de l'anterior directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, en la qual s'integren la ràdio i la televisió públiques valencianes, À Punt, Empar Marco, en considerar que dos membres de la comissió avaluadora dels candidats incorrien en causa d'incompatibilitat.

Els magistrats han estimat l'apel·lació d'un dels aspirants, el periodista Pere Valenciano, contra la sentència prèvia d'un jutjat que va desestimar el seu recurs per falta de legitimació activa.

En la seva sentència, la sala cita jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional i reconeix al recurrent "un interès legítim i directe" en aquest assumpte, encara que no demanés l'adjudicació de la plaça, "sinó la revisió de tot el procés de selecció amb la finalitat d'aconseguir el màxim de transparència en el seu desenvolupament".

A més, estima altres motius del seu recurs d'apel·lació com la causa d'incompatibilitat que concorria en dos dels components de la comissió que va avaluar als aspirants i la falta d'explicació durant el procés de "les raons o justificació de les puntuacions atorgades" als diferents candidats.

Respecte al primer motiu, el tribunal estableix que un dels consellers de l'ens públic, i alhora membre de la comissió avaluadora, incorria en una causa d'incompatibilitat en seguir figurant com a apoderat i estar casat amb l'administradora de la Societat Publicacions Turia SL, editora de la Cartellera Turia.

També incorria en causa d'incompatibilitat, d'acord amb la sentència, una altra integrant d'aquest consell rector i de l'òrgan d'avaluació, per ser secretària general d'una federació del sindicat UGT.

La sala admet que el recurrent denunciés aquestes incompatibilitats en promoure el recurs davant el jutjat del contenciós i no abans, en conèixer la composició de la comissió avaluadora, davant "l'absència d'indicació de recursos contra les bases de la convocatòria", precisa.

Igualment, estima la seva al·legació sobre l'absència de raons o justificació de les puntuacions donades als aspirants, perquè "qualsevol afectat per determinada qualificació té dret al fet que li sigui comunicada la motivació de la mateixa i de la puntuació que hagi sigut aplicada per l'òrgan qualificador". La sentència pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem.

Cal recordar que Empar Marco va ser rellevada en el càrrec per l'actual director general d'À Punt, Alfred Costa, el qual va prendre possessió el 9 de març, després de guanyar el concurs públic convocat.

stats