País Valencià 11/09/2012

El Partit Popular rebutja que TV3 es puga veure al País Valencià

La majoria absoluta del PP impossibilita la tramitació de la iniciativa legislativa popular 'Televisió sense fronteres', que va arribar al Congrés dels Diputats amb el suport de més de 650.000 signatures

Salvador Almenar
1 min
Manifestació a favor de TV3 al País Valencià l'any 2011

ValènciaEls vots en contra del Partit Popular no permetran que al País Valencià puga tornar a veure's TV3. Almenys, de moment. El no dels populars a la iniciativa legislativa popular (ILP) 'Televisió sense fronteres' impossibilita el desenvolupament del text recollit per la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries que garanteix la recepció de les ràdios i televisions als diferents territoris que comparteixen una llengua comuna.

En el cas de Catalunya i el País Valencià, si s'hagués aprovat la ILP, es podria haver articulat un acord de reciprocitat que garantiria les emissions de Canal 9 al Principat i de TV3 al territori valencià. Segons els portaveus parlamentaris que han defensat la iniciativa, tots els grups de l'oposició votaran al final del debat a favor de l'admissió a tràmit d'aquesta iniciativa, menys UPyD, que sembla que també hi votarà en contra.

La ILP 'Televisió sense fronteres' va estar impulsada per Acció Cultural del País Valencià després de la decisió del govern valencià de Francisco Camps d'imposar quantioses multes a l'entitat i que va suposar el tancament dels repetidors que difonien el senyal dels canals de la corporació catalana. Aquesta iniciativa va arribar al Congrés dels Diputats amb el suport de 651.650 persones.

stats