País Valencià 24/10/2013

Els sindicats destaquen que dos de cada tres professors de l'ensenyament públic valencià han secundat la vaga

La conselleria d'Educació rebaixa, però, el seguiment al 21 per cent a l'escola pública i a menys del 2 per cent a la concertada i privada

Europa Press
2 min

ValènciaSindicats del sector docent del País Valencià han coincidit a assegurar que "dos de cada tres professors" de l'ensenyament públic valencià han secundat la vaga general en educació convocada aquest dijous contra la Lomce i les retallades. Així mateix, han recalcat que la incidència "ha estat lleugerament superior a la passada vaga del 9 de maig".

La Federació d'Ensenyament de CCOO i la Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT han precisat que, amb les dades recollides al llarg de tot el matí, fins a les 12.00 hores calculen un seguiment del 67% de mitjana a l'escola pública, mentre que a la concertada han remarcat que el seguiment ha estat "absolut" en les cooperatives i menor en la resta d'escoles d'aquesta xarxa.

Pel que fa a les universitats públiques valencianes, aquestes organitzacions subratllen que "han parat per complet, ja que l'alumnat ha secundat la vaga pràcticament al cent per cent i els treballadors s'han mantingut en percentatges similars als de l'escola pública".

"Els centres han romàs pràcticament sense activitat en aquesta jornada històrica per a l'educació valenciana. Tant l'alumnat com a pares i mares han deixat les aules literalment buides. Vivim una jornada d'èxit en la lluita per l'educació i contra les retallades. Amb aquesta acció la unitat de la comunitat educativa, sindicats docents, famílies i alumnat, s'enforteix", han considerat.

En la mateixa línia, el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha celebrat que "la comunitat educativa ha tornat a secundar massivament la vaga en l'ensenyament", amb un "seguiment similar al del 9 de maig, tant en professorat com en alumnat".

Les dades recollides a partir de les enquestes realitzades pel sindicat en gairebé 400 centres fins a les 11.30 hores són, respecte a la universitat, un seguiment "total" a la Universitat de València i d'un 80% a la Universitat Politècnica de València.

A l'ensenyament públic no universitària, el 65% del professorat i un 76% de l'alumnat han secundat la jornada de protestes. Pel que fa al col·lectiu del personal no docent (personal d'administració i serveis, menjador, educadors, etc.), la incidència és del 30%.

En l'ensenyament privat i concertat, el seguiment en cooperatives es fixa en el 91% i en la resta en el 52%. STEPV fa, per tant, "una valoració molt positiva de la vaga del 24 d'octubre i constata el rebuig de la comunitat educativa a la Lomce, a les retallades en ensenyament i l'acord de professorat interí".

El govern valencià rebaixa les xifres

Tot i que fa uns minuts que la conselleria d'Educació ha fet públiques les dades sobre el seguiment de la vaga, ha estat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, el primer a anunciar-les aquest matí a les Corts Valencianes. Fabra ha rebaixat la incidència de la vaga fins al 21,6% a l'escola pública i 1,78% a la concertada, segons les dades –que ha dit– li ha facilitat la conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

stats