País Valencià 17/05/2022

València amplia la seva xarxa de metro i tramvia amb la inauguració d'una nova línia

La Generalitat ha conclòs unes obres iniciades el 2007, però paralitzades entre el 2011 i el 2019 per la falta de fons

Ara
2 min
El cap del Consell, Ximo Puig, durant la inauguració de la línia 10 de la xarxa de metro i tramvia de la ciutat.

ValènciaEl Consell ha inaugurat aquest dimarts un nou tram de la xarxa de metro i tramvia de València i les seves localitats més properes. Es tracta de la línia 10, que uneix el centre de la ciutat amb el barri marítim de Natzaret. La via facilitarà la comunicació amb els districtes de Camins al Grau i Poblats Marítims, i l'accés a infraestructures com la Ciutat de la Justícia, la Ciutat de les Arts i les Ciències o el CaixaForum, que obrirà les portes al juny.

La nova línia està dividida en dos trams, un sota terra i un en superfície, i recorrerà els seus cinc quilòmetres en 16 minuts. A més, compta amb vuit estacions, tres subterrànies i cinc en superfície.

Les obres de la línia 10 es van iniciar l'any 2007, però es van paralitzar el 2011, després d'invertir-hi 200 milions d'euros, per la falta de fons de la Generalitat. Finalment, el 2019 es van reprendre amb un pressupost per als últims trams de 50 milions.

En l'acte d'inauguració, el cap del Consell, Ximo Puig, s'ha felicitat per la finalització de l'obra i ha emfatitzat que és "l'hora de la mobilitat sostenible". Amb aquest objectiu, ha reclamat "un gran pacte energètic" que compatibilitzi el creixement amb la sostenibilitat i la disposició de "serveis públics potents". Puig també ha defensat l'aposta de l'administració autonòmica per millorar el transport públic gràcies a l'arribada de fons europeus, i ha citat el pla de millora de freqüències de Metrovalencia, que compta amb 235 milions; la Xarxa de Mobilitat Metropolitana Alacant-Elx, amb 316 milions; o el pla de mobilitat metropolitana de Castelló de la Plana, amb 117 milions.

Per la seva banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que "millorar la xarxa de transports i garantir la mobilitat sostenible és una manera de democratitzar la ciutat i de demostrar que totes les persones són importants, visquen en el barri on visquen".

L'alcalde de València, Joan Ribó, durant la inauguració de la línia 10 de la xarxa de metro i tramvia de la ciutat.
stats