País Valencià 20/09/2013

Les víctimes de l'accident de metro de València recorren contra la negativa de la jutge de reobrir el cas

Els familiars al·leguen que, tot i estar personats en la causa, el jutjat encara no els ha informat de les diligències practicades per la Fiscalia

Efe
2 min

ValènciaL'associació de víctimes de l'accident del metro de València del 3 de juliol del 2006, en què van morir 43 persones i 47 van resultar ferides, ha anunciat avui que ha recorregut contra la desestimació de la petició de la Fiscalia de reobrir el cas sobre aquest sinistre.

El jutjat d'instrucció número 21 de València va desestimar dimarts passat la petició de la Fiscalia de reobrir el cas per no complir amb els requisits legals. La jutge va considerar que el ministri públic no havia aportat cap argument nou per reobrir la causa per l'accident de MetroValencia, com exigeix la jurisprudència del Tribunal Suprem.

L'associació de víctimes ha explicat en un comunicat que la jutge del cas ha acceptat la personació de la seva entitat com a acusació particular en la causa penal.

Els familiars de les víctimes de l'accident han sol·licitat la suspensió del termini per presentar recurs sobre l'escrit de no reobertura del procediment perquè prèviament van sol·licitar tenir accés a la documentació de la causa penal i encara no se'ls ha proporcionat part dels documents en suport digital.

L'associació de víctimes ha explicat que la jutge, a més d'emetre l'acte de no reobertura del procediment judicial, va dictar una providència en la qual retornava a la Fiscalia les seves diligències sobre el possible delicte de fals testimoni en la comissió d'investigació que es va celebrar a les Corts Valencianes per investigar les causes de l'accident.

La jutge va al·legar que no hi havia connexió entre tots dos delictes, però l'associació de víctimes ha recorregut avui contra "la providència que nega, sense cap fonamentació, la connexió entre el possible fals testimoni en la comissió parlamentària i el possible delicte d'homicidi per imprudència, ja que si es va produir el primer va ser amb l'objectiu d'ocultar el segon".

La jutge, Nieves Molina, ja va arxivar la causa el febrer del 2008 en entendre que la responsabilitat penal havia quedat extingida amb la defunció del conductor del comboi accidentat, decisió que va ser ratificada dos mesos després per l'Audiència Provincial.

stats