Discriminació
País Valencià 27/09/2023

Vox retira els llibres LGTBIQ+ de la secció infantil de la biblioteca de Borriana

El regidor de Cultura ho justifica per ser "uns llibres escandalosos i pervertidors"

Marta Ferrer
2 min
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana i diputat de Vox, Jesús Albiol, en una intervenció a les Corts.

ValènciaLa regidoria de Cultura de l'ajuntament valencià de Borriana (Plana Baixa) ha retirat els llibres de temàtica LGTBIQ+ amb "contingut sexual" de l'àrea infantil i juvenil de la biblioteca municipal. L'ordre l'ha donada el polèmic regidor de Vox, Jesús Albiol, en una mesura que ha justificat per la necessitat de "complir amb la llei i protegir els menors de continguts pornogràfics i escandalosos". L'actuació l'ha denunciat el grup municipal de Compromís, que l'ha qualificat de "censura" a la diversitat familiar i sexual.

Albiol ha ordenat la retirada "immediata" d'aquests exemplars i la ubicació dels llibres a una nova àrea especial per a adults de la biblioteca. "L'esquerra ha tractat durant aquests anys de pervertir els menors amb uns llibres escandalosos amb continguts sexuals explícits que per a res són educatius; uns textos que s'han introduït tant a les biblioteques de les escoles públiques com a les biblioteques municipals i és una cosa que des de Vox no consentirem".

No és la primera vegada que les decisions de l'edil de Vox generen polèmica, ja que el juliol passat va anunciar la retirada de cinc revistes en català com Cavall Fort, El Temps, Camacuc, Enderrock i Revista Llengua Nacional. Aquest fet va provocar una concentració celebrada a la localitat, on van acudir centenars de ciutadans per mostrar el rebuig de censurar aquestes revistes.

El portaveu municipal de Compromís, Vicent Granel, ha denunciat que la decisió es pren sense cap informe tècnic. A més, ha assegurat que són llibres en els quals s'expliquen conceptes molt bàsics al públic infantil. També s'ha queixat que Vox està "limitant les llibertats a l'hora d'escollir què es pot llegir a una biblioteca".

Des de Compromís també han avançat que demanaran un informe tècnic a la biblioteca municipal que avali la decisió de "censurar" uns llibres que "només informen i expliquen, i no ataquen, mosseguen, ni res semblant al que pensa el regidor [de Vox]".

stats