País Valencià 13/09/2021

Ximo Puig: "Alacant està més a prop d'Algèria que de Madrid"

Alacant serà la seu d'una cimera per tractar polítiques d'inclusió a la Mediterrània

Carlos Fajardo
2 min
Yolanda Díaz i Ximo Puig en la cimera del 5+5 a Alacant

ValènciaLa vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, s'ha reunit avui amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Alacant per fer oficial la seu de la pròxima trobada del 5+5, una agrupació dels països que comparteixen les riberes de la mar mediterrània. El pròxim 7 d'octubre tindrà lloc aquesta cimera entre els ministres de Treball dels països europeus i africans a la Casa de la Mediterrània d'Alacant. Segons ha explicat Yolanda Díaz, aquesta trobada és "fonamental" per tirar endavant després d'una crisi que està afectant molt a tots els nivells el món laboral.

L'objectiu d'aquesta reunió del 5+5 a l'octubre, segons ha dit el president Ximo Puig, és enfortir els llaços que "per qüestions històriques ens uneixen" i començar a treballar de manera conjunta per millorar la situació laboral, la inclusió, la inserció i l'educació, perquè tot això generarà una infraestructura de benestar comuna". S'ha volgut explicar també, per part de Yolanda Díaz i del president, que s'ha d'intentar posar fi als viatges que acaben amb morts a la Mediterrània i treballar per fer possibles —amb referència poètica— uns "viatges cap a Ítaca" on el futur sigui comú per a tots els països banyats per aquesta mar.

Per donar èmfasi i importància a la capacitat de construir relacions econòmiques, Puig ha indicat que "Alacant està més a prop d'Algèria que de Madrid" i que, a més a més, l'any 2020 l'activitat econòmica entre Espanya i aquest país va tenir un volum de 1.500 milions d'euros, és a dir, unes relacions importants, ja que no hi ha gaire diferència amb altres relacions considerades importants, com ara la que hi ha amb la Gran Bretanya, amb la qual la xifra ronda els 1.900 milions.

stats