País Valencià 28/06/2017

Ximo Puig intenta seduir la militància oferint un PSPV més participatiu i coral

El cap del Consell reacciona a les crítiques de Rafa García i proposa la creació de l’Oficina del Portaveu i la secretaria de la Militància

Daniel Martín
2 min
La consellera de Sanitat, Carmen Montón, durant la seva intervenció a l'acte.

ValènciaXimo Puig és un dirigent capaç d'adaptar-se als canvis, inclosos els del seu partit. Aquesta és, potser, una de les seves millors virtuts. Una qualitat que es completa amb la seva predisposició a teixir aliances. Avui, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha definit aquest atribut com una "escolta proactiva". Així doncs, el que ha sentit Puig és el ressò que tenen entre la militància les crítiques de l'alcalde de Burjassot (Horta Nord), Rafa García, que li discuteix la secretaria general del PSPV. García l'ha acusat de poca transparència, de dirigir el partit “entre quatre” i de tenir una formació “adormida i sense presència al debat polític”.

En resposta, Puig ha ordenat al seu equip de campanya, que lidera el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, l’elaboració de propostes dirigides a seduir a la militància que comparteix les crítiques de l'alcalde de Burjassot. Amb aquest objectiu, aquest migdia s'ha presentat l’Oficina del Portaveu, un organisme que hauria de coordinar la comunicació del partit i treballar “estretament” amb una altra de les noves propostes de Puig, la secretaria de la Militància. Aquesta nova figura “coral” durà a terme una reunió setmanal en què participaran els secretaris d’àrea i els càrrecs institucionals, ja siguin consellers, diputats autonòmics i provincials o alcaldes, i on es decidirà allò que el partit desitja comunicar.

Adaptar l'estructura a la d'un partit de govern

Rodríguez ha assegurat que aquesta iniciativa pretén impulsar la presència quotidiana del PSPV en el debat polític i ciutadà, i ha justificat aquestes noves propostes perquè a l’estiu del 2015, quan es va designar l’actual executiva, “érem un partit d’oposició; ara, després de dos anys d’acoblament a les institucions, és necessari que el PSPV tingui veu pròpia i complementària a les institucions on es governa”.

"El PSPV no estava abandonat"

El president de la Diputació de València ha defensat que l’impuls d’aquestes mesures no donen la raó a les crítiques de Rafa García, en les quals l'alcalde de Burjassot va assegurar que el PSPV estava "parat". "El partit no estava abandonat, sols que ara ens trobem en un altre moment. Abans no governàvem a moltes institucions, i ara sí”, ha assegurat Rodríguez.

"Amb Pedro Sánchez el PSOE és nou partit"

Com és habitual, el més contundent ha estat el portaveu a les Corts Valencianes, Manolo Mata, que ha afirmat que amb la reelecció de Pedro Sánchez com a secretari general, “el PSOE és un nou partit, és un PSOE d’esquerres”.

A la presentació de la proposta de l'Oficina del Portaveu ha destacat la presència de la consellera d'Infraestructures, Maria José Salvador, que avui ha anunciat el seu suport a Puig perquè té “un projecte valencianista, federal, capaç de construir ponts i d’esquerres”.

stats