País Valencià 11/11/2019

Ximo Puig reclama que es deixi governar la força més votada perquè "no fer-ho seria un insult als ciutadans"

El líder dels socialistes valencians aposta per un executiu progressista i demana aïllar Vox

Ara
1 min
El líder del PSPV, Ximo Puig, reconeix que els resultats electorals del PSOE no han estat bons.

ValènciaEl secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns la necessitat de "desbloquejar" la situació política a Espanya i ha demanat que "es deixi governar la força més votada”. "Cal configurar un govern, perquè no fer-ho seria un insult als ciutadans", ha emfatitzat.

Puig ha presidit una reunió de l'executiva nacional dels socialistes valencians per valorar els resultats dels comicis del 10-N en què ha afirmat que cal aconseguir "un govern progressista com més ràpid millor". El cap del Consell ha reclamat que aquest nou executiu ha de ser capaç d'atendre les necessitats de comunitats autònomes com la valenciana, que ofereixen "col·laboració" a canvi d'obtenir "un finançament just i consolidar l'estat del benestar".

El president de la Generalitat Valenciana ha lamentat l'ascens de l'extrema dreta i ha culpat d'aquest creixement la resta de forces conservadores per "haver-los ofert una passarel·la i haver considerat que estava dins del seu mateix bloc". Puig ha qualificat aquest comportament d'"anomalia democràtica" i l'ha comparat amb el que passa en altres països europeus, "on les dretes democràtiques l'aïllen". Per això, el líder dels socialistes valencians ha convidat el Partit Popular a "reflexionar sobre si aquest és el camí adequat". Puig ha afegit que el PSOE ha de ser "el fre per combatre democràticament la ultradreta".

Sobre els resultats al País Valencià, Ximo Puig s'ha felicitat perquè els socialistes valencians s'hagin "consolidat com la primera força", ha agraït el suport rebut "als milers de ciutadans" i ha apuntat que aquesta confiança dels electors és un motiu d'alegria però també de més "responsabilitat".

stats