País Valencià 15/11/2021

Ximo Puig reforça el seu lideratge i aposta per un partit que pugui seduir "grans majories"

El PSPV renova l'executiva, que compta amb més dones que homes i aposta pel municipalisme

Ara
2 min
El cap del Consell, Ximo Puig, durant el 14è congrés del PSPV que l'ha reelegit com a secretari general dels socialistes valencians

València471 delegats del PSPV, un 91,45%, van donar suport aquest diumenge a la nova executiva dels socialistes valencianes que durant quatre anys més encapçalarà Ximo Puig, tot i que el 2017 el polític de Morella va anunciar que no es tornaria a presentar a la reelecció. Es tracta del tercer mandat del també cap del Consell, que gairebé amb tota seguretat tornarà a ser el candidat dels socialistes a la presidència de la Generalitat Valenciana en les pròximes eleccions autonòmiques previstes per al 2023.

La nova executiva del PSPV compta amb més dones (34) que homes (29) i amb un important pes del municipalisme, una aposta que pretén facilitar un progressiu relleu generacional. També destaca la creació de la subsecretaria general, que serà per a Ana Domínguez, actual presidenta del Consell València de Joventut, així com de la secretaria d'Estratègia i Acció Electoral, que tindrà com a responsable Tania Baños, alcaldessa de la Vall d'Uixó.

De la mà de la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, s'incorporen a l'executiva autonòmica Borja Sanjuán, com a secretari d'Estudis i Programes; Elisa Valía, com a secretària d'Economia Circular; i Pilar Bernabé com a secretària d'Esports. Tots tres són regidors a l'Ajuntament de València i persones de confiança de Gómez, que alhora manté bona relació amb Puig.

Tot i que en un nombre molt petit, en l'executiva també s'han inclòs persones afins a l'exministre valencià José Luis Ábalos, molt afeblit orgànicament des de la seva sortida del govern espanyol i de la secretaria d'organització del PSOE. Es tracta de Juan Carlos Fulgencio, que serà secretari de Seguretat i Protecció Civil; Andrés Perelló, secretari d'Aliances Mediterrànies; Susana Ros, secretària Contra la Violència de Gènere; i Rafa García, que dirigirà la secretaria de Coordinació de Diputacions. Amb la integració de García, Puig garanteix pau orgànica, ja que inclou a l'últim company de partit que li va disputar el lideratge de la formació.

De portes enfora, els socialistes valencians han aprofitat el seu 14è congrés per oferir-se com l'opció més transversal de la política valenciana, ja que, en paraules de Puig, l'objectiu del PSPV és crear "una gran majoria" on càpiga tothom. Una mostra d'aquesta voluntat d'eixamplar l'electorat és la presència en el congrés del president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, que s'ha sumat a les ja tradicionals dels líders sindicals.

stats