El Consell Comarcal del Pallars Jussà ofereix l'edifici CITA com a seu de l'Agència de la Natura

El considera ideal, tant per la tipologia d'instal·lacions com per la ubicació geogràfica

La futura delegació pirinenca de l' Agència de la Natura té cada cop més pretendents. El darrer en oferir un espai per ubicar-la ha estat el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que ha ofert les instal·lacions de l' edifici CITA, al municipi de Talarn. Tal com han explicat en un comunicat de premsa, la proposta es va introduir a finals de la setmana passada a la Permanent de govern del Consell Comarcal i finalment s'ha decidit fer una petició formal adreçada a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que s'ha acompanyat amb un dossier explicatiu amb les oportunitats que ofereix l'edifici.

Des del Consell Comarcal destaquen que aquest edifici, de 1.300 metres quadrats, està ubicat en una finca forestal de 6,5 hectàrees, al peu de la carretera C-13 a Talarn, just a la sortida de Tremp. Remarquen que compta "amb un auditori, sales de treball i una àmplia sala diàfana fàcilment modulable i amb magnífiques vistes del riu Noguera Pallaresa i la Conca de Tremp".

Una de les ales de l'edifici CITA, de fet, ja va ser la primera ubicació de la delegació del govern a l'Alt Pirineu i Aran. En aquest sentit, des del Consell Comarcal s'ha plantejat al Govern en diverses ocasions l'aposta per aquest edifici quan es desplegui la vegueria pirinenca, en tractar-se d'un edifici molt emblemàtic i amb una ubicació molt característica.

Actualment, l'espai acull el viver d'empreses CEI Pallars Jussà, que ofereix un espai on treballar o teletreballar amb tot l'equipament material físic i telemàtic necessari. Una part d'aquest immoble també funciona com a espai complementari del banc d'ajudes tècniques. Malgrat aquestes funcions, l'edifici es troba al 30% de la seva ocupació, per la qual cosa li seria totalment compatible allotjar la seu de l'Agència de la Natura. En la nota s'ha apuntat que el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, considera que "apropar l'Agència al territori és una necessitat, i aquest equipament, ubicat en una de les portes del Pirineu, però més proper a altres zones rurals i naturals del país, podria ser una opció operativa".

Des del Consell Comarcal han apuntat que el Pallars Jussà té una superfície de 1.290 quilòmetres quadrats, que inclou set Espais d'interès Natural (EIN):Filià, Aigüestortes, Vall Alta de Serradell-Terreta-Sant Gervàs, Serra del Montsec, Serra de Boumort-Collegats, Serra de Carreu-Sant Corneli i Estanys de Basturs. Tots set abasten 46.199 hectàrees, un 37% de la superfície de la comarca.

El + vist

El + comentat