Mor el primer alcalde democràtic de Bellver de Cerdanya

Ramon Clot Isern ha mort aquest dimarts als 89 anys

Aquest dimarts ha mort Ramon Clot Isern, el primer alcalde democràtic de Bellver de Cerdanya. Nascut el 9 de juny de l'any 1931, va ser batlle entre el 1979 i el 1982. L'Ajuntament de Bellver ha emès una nota de condol i l'alcalde, Xavier Porta, li ha volgut agrair "el temps dedicat a aquest poble, els teus consells, la teva bonhomia, el teu somriure i el teu caràcter".

En declaracions a l' Ara Pirineus, Porta ha remarcat que Clot "va ser qui va començar el poliesportiu, la residència de la gent gran, va fer que la festa major es tornés a fer per Sant Antoni, va fer desafectar tots els edificis destinats a les escoles nacionals, va construir dues unitats de preescolars i va ampliar el cementiri", entre altres accions. Tot i això, Porta ha remarcat que  " sobretot, com a alcalde, " va rebre l'impacte de les riuades de l'any 1982. A més, la seva era la primera casa just passat el pont, i hi va acollir a tothom que hi anava".

Porta també ha destacat el seu paper com a primer alcalde democràtic, després de la dictadura franquista. En aquest sentit, ha indicat que " va canviar els noms dels carrers del municipi per tal de catalanitzar-los". L'enterrament tindrà lloc aquest dimecres, a les  16.00h , a l'Església de Santa  María  de Talló.