Pirineus 17/04/2021

Adam i Solé recuperen el Puigcerdà desaparegut

Aquest dissabte s'ha presentat el llibre 'Puigcerdà desaparegut' i divendres es va donar a conèixer 'Tremp desaparegut'

Guillem Lluch Torres
2 min
Un moment de la presentació de 'Puigcerdà desaparegut'

Puigcerdà / TrempAquest dissabte al migdia, a l'exterior de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, ha tingut lloc la presentació del llibre "Puigcerdà desaparegut", de Sandra Adam i Martí Solé. Editat per l'Editorial Efadós, és un recull de fotografies antigues de la vila de Puigcerdà i els nuclis que conformen actualment el municipi: Age, Ventajola, Vilallobent, Rigolisa i Sant Marc. El llibre fa un recorregut a través d'imatges poc conegudes o inèdites del nucli antic, el nou barri del llac sorgit de l'enderroc de les muralles i ocupat pels estiuejants, la urbanització dels vessants del puig, el barri de l'Estació, aparegut amb l'arribada del tren, els límits del municipi i els masos del terme.

Un moment de la presentació de 'Puigcerdà desaparegut'

El recull forma part de la col·lecció "Catalunya desapareguda" que ja compta amb quatre altres títols dedicats a Cerdanya. Sandra Adam i Auger (Puigcerdà, 1985) és Historiadora de l'art i professora. Col·laboradora a "Ara Pirineus", "Cadí-Pedraforca" i "Revista de Girona". És autora, entre d'altres, de "Puigcerdà recull gràfic: 1897-1977", "L'Alta Cerdanya desapareguda" i "La Cerdanya desapareguda". Per la seva banda, Martí Solé i Irla (Puigcerdà, 1954) és estudiós local i col·laborador de "Cadí-Pedraforca". A més, és coautor, entre d'altres, de "115 anys de mitjans de comunicació escrits a Cerdanya: 1875-1990", "Carrers i places de Puigcerdà", "Petjades culturals" i "La Festa de l'Estany 1886-2016: 130 anys d'història, tradició i llegenda".

Un moment de la presentació de 'Tremp desaparegut'

Tremp desaparegut

Justament aquest divendres a la tarda ha tingut lloc a l'Epicentre de Tremp la presentació del llibre de la mateixa col·lecció, en aquest cas dedicat a Tremp. 'Tremp desaparegut', també de l'editorial Efadós, l'han fet possible Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas. El llibre també fa un viatge en el temps i un passeig pel Tremp desaparegut, amb una acurada selecció de fotografies des de final del segle XIX fins als anys setanta del segle XX. 

stats