Pirineus 01/09/2020

El casal municipal d'estiu de la Seu ha acollit a gairebé 120 infants

S'han dut a terme nou torns setmanals, organitzats en grups de convivència

Ara Pirineus
2 min
El casal municipal d'estiu de la Seu ha acollit a gairebé 120 infants. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Seu d'UrgellUn total de 119 nens i nenes han participat en el casal municipal d'estiu de la Seu d'Urgell d'enguany. Tal com han explicat des de l'Ajuntament, els infants s'han distribuït en nou torns setmanals i han estat acompanyats per una directora de lleure, una responsable de l'activitat, un equip de monitors/es, vetlladors, personal en pràctiques de monitor/a de lleure i voluntaris que han col·laborat com a equip de suport. La situació sanitària ha marcat el plantejament i desenvolupament del casal d'infants d'enguany, però des del consistori destaquen que "ni la mascareta, ni el rentat de mans ni la distància han condicionat el bon resultat del casal". L'organització s'ha dut a terme en grups de convivència reduïts i sense contacte entre ells.

La regidora d'Infància de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Núria Tomàs, ha destacat la importància de la planificació prèvia i ha remarcat que "la responsabilitat de coordinació i dels monitors era gran i, a la vegada, motivadora perquè es donava l'oportunitat de relacionar-se, divertir-se i esplaiar-se a uns nens que havien estat quatre mesos tancats a casa". La regidora ha fet un balanç positiu del desenvolupament de l'estiu afirmant que "han estat nou setmanes on la dedicació dels monitors ha estat exemplar. L'agraïment és infinit per la feina feta, el valor i la responsabilitat que han demostrat dia a dia".

Des de la direcció del casal es va decidir potenciar les activitats a la natura i l'aire lliure tot aprofitant l'entorn privilegiat de la ciutat. Per tal de reforçar les mesures sanitàries de prevenció, el casal ha comptat amb la participació setmanal d'un personatge de ficció, la superheroïna SuperantiCOVID19, que ha anat recordant als infants la importància de mantenir la distància personal, el rentat de mans i l'ús correcte de la mascareta amb el lema 'MADIMA'.

Des de la regidoria d'Infància de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha volgut engegar una iniciativa conjunta amb altres casals de la comarca on els infants han elaborat uns somriures gegants amb material reciclat, juntament amb una pancarta en què es pot llegir: "Que la mascareta no ens tapi el somriure". La pancarta es penjarà a la plaça Soldevila de la Seu d'Urgell.

stats