Pirineus 16/04/2021

Els empresaris de Cerdanya demanen un confinament més enllà de la vegueria

Volen que es permeti com a mínim la mobilitat amb les Comarques Gironines, la Catalunya Central i Ponent

Guillem Lluch Torres
1 min
Control policial a l'entrada de túnel del Cadí

PuigcerdàCatalunya seguirà una setmana més amb la mobilitat restringida a l'àmbit comarcal ja que, finalment, s'ha descartat ampliar-la a l'àmbit veguerial. Des d'Empresariat Cerdanya, la patronal que agrupa els empresaris de la comarca, però, ja han demanat que, si mai s'aprova passar a un confinament veguerial, aquest s'ampliï una mica més i es permeti la mobilitat també amb les vegueries veïnes.

En un comunicat, recorden que la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran és la menys poblada de Catalunya amb molta diferència, amb només 72.000 habitants. Per aquest motiu, des d'Empresariat Cerdanya consideren que una mobilitat dins de les vegueries o regions sanitàries "perjudicarà una vegada més a la comarca". Així, recorden que "Cerdanya ja va patir el tancament comarcal de Nadal i Reis i una mobilitat per vegueries seria agreujar més la situació".

Per tot plegat, i davant d'aquest desequilibri demogràfic, des d'Empresariat Cerdanya demanen al Govern, d'una banda que permeti la mobilitat provincial i, de l'altra que també permeti la mobilitat amb les vegueries que fan frontera amb l'Alt Pirineu i Aran, és a dir, les Comarques Gironines, la Catalunya Central i Ponent. En aquest sentit, assenyalen que "tradicionalment, i històricament, la mobilitat de la Cerdanya ha estat amb la Catalunya Central i les comarques de Girona, amb vincles professionals, personals i familiars".

stats