Pirineus 06/12/2020

Els empresaris cerdans reivindiquen que la pràctica d'esports d'hivern és compatible amb la seguretat sanitària

Han elaborat un pla director per aconseguir un "hivern segur"

Ara Pirineus
2 min
La Molina, preparant-se per obrir. / ACN

PuigcerdàL'entitat Empresariat Cerdanya, que aplega als principals empresaris de la comarca, ha elaborat un pla director per tal d'aconseguir un "hivern segur" en l'actual context de pandèmia. En aquest sentit assenyalen que "la pràctica dels esports a l'aire lliure i de neu són compatibles amb les mesures dictades per la contenció del covid-19".

En un comunicat, han explicat que des del març del 2020, Empresariat Cerdanya "està treballant intensament per fer front a aquesta pandèmia que estem patint i que està tenint uns efectes sanitaris, econòmics i socials incalculables". El mes de setembre es va presentar una infografia on es recullen totes les directrius marcades pel PROCICAT, basades en la distància, la neteja i l'ús de mascareta.

També han assenyalat que des de la Taula de Treball de la Neu, integrada per les administracions locals, la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'Hospital de Cerdanya, les estacions d'esquí alpí i nòrdic, els Mossos d'Esquadra i Empresariat Cerdanya s'ha redactat aquest pla director, que és el que ha de regir l'activitat turística de Cerdanya. Els objectius que es persegueixen, han indicat, són tres: descongestionar les estructures sanitàries existents a Cerdanya durant la temporada d'hivern, mantenir l'activitat econòmica i l'equilibri social de Cerdanya i garantir que Cerdanya és una destinació segura i terra d'acollida.

Aquest pla es va presentar aquest passat dimecres al secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, a les cambres de comerç i a totes les estacions d'esquí de Catalunya. Segons Empresariat Cerdanya, Argimon "va destacar i va confirmar que l'esquí és una activitat segura, que tots els actors de Cerdanya estan preparats i que les estacions podrien estar obertes". "Malauradament, però, la mobilitat limitada a municipis fa que l'obertura no sigui rendible", han afegit. Segons Empresariat Cerdanya, en aquesta trobada Argimon va afirmar que la feina per part de Cerdanya estava "ben feta i molt treballada".

Des de l'entitat també assenyalen que les mesures de toc de queda, limitacions d'aforament a restauració i allotjament, limitacions a comerços, i les mesures de sentit comú "són perfectament compatibles amb la pràctica de l'esquí i les activitats a l'aire lliure". D'altra banda, reclamen "mesures quirúrgiques que permetin una mobilitat més àmplia, facilitant la reactivació econòmica de Cerdanya".

stats