Pirineus 16/01/2021

Famílies de la Vall de Boí deixen de portar els fills a classe com a protesta per la reincorporació d'un docent

Ja van demanar-ne la substitució al setembre per "falta de confiança" i "problemes de convivència"

Ara Pirineus
2 min
L'escola de la Vall de Boí. / ARA PIRINEUS

BarrueraFamílies de l'escola de la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, han deixat de portar els seus fills al centre com a senyal de protesta per la reincorporació d'un docent amb qui estan en desacord. Així, des de dilluns 25 dels 26 alumnes d'infantil han deixat d'acudir a l'escola i els pares asseguren que la setmana vinent tampoc hi aniran amb l'objectiu de pressionar Educació perquè canviï el mestre. El passat mes de setembre, el docent en qüestió es va agafar la baixa dos dies després de començar el curs, després que les famílies es neguessin a portar els infants a l'escola ubicada a Barruera mentre hi fos ell. No es tracta d'un conflicte nou sinó que en diverses ocasions l'AMPA ja ha demanat a Educació que canviés el docent.

De fet, els alumnes de l'escola de la Vall de Boí ja van començar el curs escolar actual més tard que la resta d'alumnes del país. I és que, malgrat el centre va obrir les portes amb normalitat, alguns pares i mares no van portar els seus fills a l'escola fins al cap de dos dies, quan van conèixer que el docent havia agafat la baixa.

Ja llavors, les famílies van demanar a Educació que canviés el professor però el Departament només va oferir la contractació d'un supervisor. L'AMPA va sol·licitar la substitució del docent per "falta de confiança" i "problemes de convivència" viscuts el curs 2013-2014, sense que de moment hagin transcendit més detalls concrets al voltant d'aquest rebuig. En aquell moment el Departament va assignar a una professora de reforç perquè li supervisés la feina de prop, mesures que al setembre van reclamar de nou. El mateix conseller, Josep Bargalló, es va referir al tema i va remarcar que una sentència judicial els obligava a mantenir al docent. Així mateix, l'AMPA va explicar que centres de Sort, la Vall Fosca o Tremp també van tenir "problemes" amb aquest docent que van marcar, ja aleshores, l'inici del curs escolar amb protestes similars. Els pares també van recordar que l'any 2017 Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una "evidència de falta de competències professionals".

stats