Pirineus 09/03/2021

La Generalitat autoritza l'aportació d'1.096.624 euros per a l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça

L'equipament ja està en fase de licitació i s'ubicarà a l'edifici medieval del Palau Abacial del Pont de Suert

ARA Pirineus
1 min
Imatge d'arxiu de la visita de l'aleshores consellera de Cultura, Laura Borràs, a l'edifici que acollirà l'arxiu de l'Alta Ribagorça

El Pont de SuertEl Govern ha aprovat autoritzar el Departament de Cultura perquè faci aportacions al finançament de la construcció i equipament de les noves seus dels arxius comarcals de l'Alta Ribagorça i de les Garrigues. En el cas de l'equipament del Pont de Suert, on els treballs estan en fase de licitació, la xifra ascendeix a 1.096.624 euros pel període 2019-2022. Aquestes dues instal·lacions són les úniques que falten per culminar la xarxa d'arxius comarcals de Catalunya i les aportacions es materialitzaran a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).

Aquestes han estat autoritzades a proposta del vicepresident amb funcions de president i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès. D'aquesta manera, es podrà fer front als compromisos derivats de sengles convenis de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments del Pont de Suert i les Borges Blanques, respectivament. Recordem que l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça es construirà a l'edifici medieval del Palau Abacial, al nucli antic del Pont de Suert.

stats