Pirineus 23/01/2021

Els alumnes d'infantil de la Vall de Boí s'encaminen a una tercera setmana sense classes pel rebuig a un professor

No accepten la proposta d'Educació de mantenir al docent acompanyat d'una altra mestra

G.l.t.
1 min
L'escola de la Vall de Boí. / ARA PIRINEUS

BarrueraLa pràctica totalitat dels 25 alumnes d'infantil de l'escola de la Vall de Boí s'encaminen a una tercera setmana sense classes pel rebuig a un professor, després que la reunió d'aquest dijous entre el Departament d'Educació i l'AMPA acabés en desacord. Des de la mateixa AMPA han explicat que Educació segueix amb la proposta feta fa uns dies, de mantenir al professor, acompanyat de la docent que l'ha substituït durant aquests primers mesos del curs en què ha estat de baixa. Una baixa que es va agafar justament al setembre, dos dies després de començar el curs, després que les famílies es neguessin a portar els infants a l'escola mentre hi fos ell.

Els pares van demanar, i segueixen demanant, la substitució del professor per "falta de confiança" i "problemes de convivència", assenyalant que té "un caràcter complicat", però de moment no han donat detalls més concrets sobre la motivació d'aquest rebuig. Les famílies van demanar ja al setembre a Educació que canviés el professor, però el Departament només va oferir la contractació d'un supervisor i va recordar que una sentència judicial els obligava a mantenir-lo.

Així mateix, l'AMPA va explicar que centres de Sort, la Vall Fosca o Tremp també van tenir "problemes" amb aquest docent que van marcar, ja aleshores, l'inici del curs escolar amb protestes similars. Els pares també van recordar que l'any 2017 Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una "evidència de falta de competències professionals". Des del Departament d'Educació insisteixen que treballen per trobar una solució a aquesta situació, amb la mediació d'inspecció, l'ajuntament de la Vall de Boí i la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.

stats