Pirineus 30/03/2021

La Pobla de Segur recorda un dels seus fotoperiodistes més il·lustres

Ha organitzat l'exposició fotogràfica "Gómez Vidal, repòrter"

ARA Pirineus
1 min
Algunes de les imatges de l'exposició “Gómez Vidal, repòrter”

La Pobla de SegurEl Molí de l'Oli de la Pobla de Segur acollirà del 2 d'abril al 2 de maig l'exposició 'Gómez Vidal, repòrter', organitzada per l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). Es tracta d'una mostra que recull una selecció d'imatges representatives del treball realitzat entre els anys 1950-68 per aquest capdavanter fotoperiodista poblatà i que van ser publicades en alguns dels principals mitjans de comunicació d'aquells anys.

Tal com han indicat des de l'Ajuntament de la Pobla de Segur i l'IEI, les fotografies de Josep Gómez i Vidal (la Pobla de Segur, 1921 – Lleida, 2005) són una molt important font històrica, ja que il·lustren la vida social, històrica, esportiva, cultural lleidatana des de la postguerra fins a inicis de la democràcia. "Va escriure sobre el període de la història que li tocà viure, però en lloc de fer-ho amb bolígraf o màquina d'escriure, ho va fer disparant amb la seva càmera fotogràfica", indiquen.

Part de l'exposició “Gómez Vidal, repòrter”, a la Pobla de Segur

"Les seves fotos ens retornen a aquella capital de província que molts recordem: el bullici del carrer Major (amb la tan recordada casa de les pilotes o "lo Baratillo"), la majestuositat de la Seu vella, l'elegància de Ferran o la modernitat que comportava la Fira de Sant Miquel", afegeixen. A l'exposició de la Pobla, s'hi ha afegit a part una sèrie de fotografies il·lustratives de la vida dels Pallars en aquell temps, fetes per Gómez Vidal.

stats