Pirineus 24/02/2021

La Seu es proposa atreure més clients andorrans amb una app que facilita el 'tax-free'

L'objectiu és que botigues i paradistes puguin tramitar-lo d'una forma àgil i fàcil

ARA Pirineus
2 min
Parades del mercat de la Seu. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Seu d'UrgellL'Ajuntament de la Seu d'Urgell ultima un nou projecte digital que permetrà la devolució de l'IVA a través del telèfon mòbil, amb l'objectiu d'atraure nous consumidors a la ciutat -bàsicament residents a Andorra, que és qui se'n pot beneficiar- i a la vegada potenciar tant el comerç local com el mercat setmanal de dimarts i dissabte. Tal com han explicat des del consistori, el tax-free és encara força desconegut per a la majoria dels comerços urgellencs per la seva complexitat i la manca de temps per tramitar-lo. És per això que s'ha ideat una aplicació a través de la qual botiguers i marxants de la Seu d'Urgell podran oferir un descompte addicional a través de la devolució de l'IVA.

Es tracta d'una eina 100% digital i gratuïta que opera des del mòbil del consumidor, de tal manera que el comerç no necessita fer cap canvi en els seus processos ni assumir cap cost. "Hem triat aquesta solució per la seva senzillesa, ja que els usuaris només han d'identificar-se a la botiga i escanejar els seus tiquets de compra a través del mòbil per sol·licitar l'IVA", afirmen la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, i la regidora de Comerç, Núria Tomàs.

"Des del 2019, amb l'ampliació del tax-free, la balança comercial amb el Principat d'Andorra s'ha capgirat, fet que ha comportat que els residents del país veí vinguin a la Seu d'Urgell per realitzar moltes de les seves compres, gràcies a aquest 21% de descompte, que no té cap cost per als establiments comercials de la ciutat", remarquen les regidores de Promoció Econòmica i de Comerç.

Val a dir que aquesta aplicació és un producte de l'empresa Woonivers, entitat autoritzada per l'Agència Tributària d'Espanya, sent actualment l'única solució 100% mòbil per a gestionar el tax-free. Aquesta empresa ofereix altres serveis de promoció d'incentius del territori a través de la seva aplicació. "És un moment històric a la Seu d'Urgell, és la primera vegada que Andorra i l'Alt Urgell formen una unitat comarcal unida i a través de la nostra eina 100% mòbil podem segmentar al públic, crear incentius personalitzats, promoure rutes turístiques o promocionar productes específics", explica Abel Navajas, cofundador de l'empresa.

Per donar a conèixer aquesta nova eina que facilita la gestió del tax-free tant a compradors com al comerç i les parades del mercat, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha convocat una reunió informativa dirigida al sector, que tindrà lloc el pròxim dimarts 2 de març, a les tres de la tarda, a la sala Sant Domènec. En aquesta reunió s'explicarà de quina manera es posarà a disposició de qualsevol establiment comercial de la ciutat aquesta eina.

stats