Pirineus 01/10/2020

Troben els cossos sense vida dels dos excursionistes desapareguts a Aigüestortes

Els han localitzat al costat de l'estany de Podò i els Mossos ja els han identificat

Ara Pirineus / Acn
2 min
Tasques de recerca de la parella desapareguda. / BOMBERS

Naut AranEls equips de rescat han trobat aquest dijous al migdia els cossos sense vida dels dos excursionistes que havien desaparegut al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici mentre feien la travessa Carros de foc. Tal com han explicat els Bombers, els han localitzat al costat de l'estany de l'aixecament dels cadàvers i la seva identificació,

El responsable del Grup de Rescat de Muntanya de Pompièrs d'Aran, Juanmi Riu, ha explicat a l'ACN que estaven semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo. Tot apunta que en el camí del refugi de Colomers al d'Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona. Riu també ha explicat que ha estat vital, per localitzar els dos cossos, fer servir la tècnica de sondes que utilitzen per localitzar persones en casos d'allaus. La disminució del gruix de neu aquest dijous respecte al de dimecres ha ajudat també a la seva localització.

Els indicis apunten que els joves es van posar darrere una roca per buscar aixopluc i malauradament ja no van poder reprendre la ruta. Riu ha destacat que les condicions meteorològiques del divendres eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu. Riu també ha destacat la coordinació entre tots els equips d'emergències que han participat en les labors de rescat (Pompièrs d'Aran, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Agents Rurals) i ha afegit que aquest ha estat un dels operatius més complexos desplegats a l'Aran amb més de 40 efectius i tres helicòpters. La zona de recerca ha estat de 1.500 hectàrees entre Colomers, el darrer lloc on van ser vists el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle, a l'aparcament del Parc Nacional d'Aigüestortes.

La parella d'excursionistes, una dona i un home de 27 anys, veïns de Lleida i metges residents a l'Hospital Josep Trueta de Girona, van començar la Carros de Foc el passat 22 de setembre i tenien previst retornar a casa el 27.

stats