Pirineus 04/09/2020

La Vall Fosca es vesteix d'època per una pel·lícula sobre Verdaguer

Els veïns de la vall participen en el rodatge de la pel·lícula Pirineus 1883

Ara Pirineus
1 min
Rodatge de la pel·lícula 'Pirineus 1883'. / BP

CapdellaVeïns de la Vall Fosca participen aquests dies com a figurants a la pel·lícula Pirineus 1883 que s'està filmant als estanys de la zona i als pobles de Capdella i Espui. Està produïda per Albert Naudín de FilmeXplora Produccions i compta amb la col·laboració de la Fundació Jacint Verdaguer, l'Ajuntament de la Torre de Capdella i el Museu Hidroelèctric de Capdella.

Aquesta nova pel·lícula d'Albert Naudín és la segona part del viatge que l'any 1882 el poeta Jacint Verdaguer va fer al Pirineu. El primer documental, Maleïda, es va estrenar l'any 2019, explica fidelment l'itinerari que va seguir Verdaguer des de la Seu d'Urgell i fins a culminar l'ascensió a l'Aneto, i està basat en el llibre Maleïda 1882, l'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto, de Bernat Gasull.

Els figurants són persones de la Vall Fosca i part del vestuari d'època que porten és del fons del Museu Hidroelèctric de Capdella, així com també ho són algunes peces d'ambientació, entre elles elements de pesca o ornaments per a cavalleries.

stats