Pirineus 02/01/2019

La víctima de l'agressió sexual desmenteix que l'únic detingut participés en els fets

La noia de la Seu d'Urgell sí que ha identificat com a autors dels tocaments a tres dels sis investigats

Ara Andorra
2 min
El local La Murga de la Seu en una imatge d'arxiu. / LA MURGA

La Seu d'UrgellLa noia de 19 anys que ha denunciat haver patit una agressió sexual en un local d'oci nocturn de la Seu d'Urgell, presumptament per part de sis nois, ha rectificat la seva versió inicial pel que fa a l'únic detingut que hi ha hagut fins ara en relació als fets. La demandant assegura ara que aquest noi no va participar en els tocaments, malgrat que ha indicat que sí que estava al lavabo de noies, on s'hauria produït l'atac.

Aquesta nova versió coincideix amb la que havien donat inicialment tant els testimonis com el detingut mateix. Per aquest motiu, el jutjat d'instrucció número 1 de la Seu va decidir deixar el detingut en llibertat, informa RàdioSeu.

Tot i rectificar la seva denúncia inicial, que implicava fins a sis joves (cinc residents a Andorra i un veí de la Seu), la noia ha assegurat que sí que reconeix tres d'ells "sense cap mena de dubte" com a autors de l'agressió. Així es detalla a la interlocutòria del jutge, en la qual es qualifica els fets de "greus" i els tipifica com un delicte d'agressió sexual.

Els fets van passar la nit del 24 de desembre en un espai d'oci nocturn i van ser denunciats públicament aquest dilluns pel col·lectiu Dones Feministes Alt Urgell. El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu ha emès aquesta primera resolució perquè estava de guàrdia. Serà el número 2 el que se n'ocupi del cas a partir d'ara.

L'aute de la jutgessa, del qual ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que recull en part aquest dimecres eldiario.es, dona plena credibilitat a l'agressió sexual denunciada per la jove. La magistrada deixa en llibertat provisional a l'únic detingut fins al moment ja que, d'acord amb la coincidència de versions entre la víctima i l'imputat, s'ha descartat que fos un dels tres homes que haurien realitzat tocaments a la jove.

Respecte a l'únic detingut, la jove va explicar que estava dins del lavabo de noies on van succeir els fets, però que "no va intervenir en els actes de tocaments". Així mateix, la víctima va reconèixer "sense cap gènere de dubtes", exposa l'acte, a tres dels sis homes que van intervenir en l'agressió.

La jutge destaca que la versió de la víctima encaixa amb la dels testimonis i el detingut, que va admetre que estava a la discoteca la nit dels fets però va negar haver participat en l'agressió sexual. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació i no descarten més detencions.

Per tot això, la jutgessa ha decretat la llibertat provisional del detingut amb mesures cautelars consistents en la retirada de passaport, la prohibició de sortir d'Espanya, la compareixença mensual al jutjat i la prohibició de comunicar-se o apropar-se a 50 metres de la víctima. La jutge s'ha inhibit al jutjat d'instrucció 2 de la Seu per ser el jutjat competent per investigar l'agressió donada la data dels fets denunciats.

stats