Política 18/03/2014

El Congrés debatrà la consulta sobiranista el 8 d'abril

El PP arriba a un acord amb la resta de grups per avançar el debat sobre la proposta del Parlament per transferir a Catalunya la competència per organitzar un referèndum

Joan Rusiñol
1 min
PP i PSOE garanteixen a UPyD el seu rebuig al procés Ordres als ambaixadors perquè rebatin Mas

MadridJa hi ha data per debatre al Congrés dels Diputats la proposta del Parlament per transferir a Catalunya la competència per organitzar un referèndum sobiranista: serà el dia 8 d'abril, un mes abans d'arrencar la campanya de les eleccions europees. Així ho han acordat, segons fonts parlamentàries consultades per l'ARA, el PP i la majoria de grups, entre ells CiU, que han decidit avançar el debat de la proposició de llei aprovada pel Parlament a mitjans de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta, que apel·la a l'article 150.2 de la Constitució per demanar la transferència de la competència, va ser aprovada amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i tres diputats díscols del PSC. Si s'haguessin seguit els tempos habituals per debatre propostes de parlaments autonòmics, a la iniciativa catalana no li hauria tocat el torn fins després de les europees, però els grups han decidit avançar-ho.

En el proper ple del Parlament, l'última setmana de març, CiU, ERC i ICV-EUiA designaran els tres representants de la cambra que hauran de defensar la proposició de llei des de la tribuna d'oradors del Congrés.

stats