Política 27/10/2014

Catalá diu que "en els pròxims dies" es decidirà si s'impugna la consulta alternativa

El ministre de Justícia ha dit que el govern català "no pot convocar una consulta equivalent a la que s'ha declarat suspesa"

Europa Press
2 min

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dilluns que "en els pròxims dies" es decidirà sobre la impugnació de la consulta alternativa del 9 de novembre després que el president del Govern central, Mariano Rajoy, hagi encarregat un informe als serveis jurídics de l'Estat sobre els passos que està donant la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Catalá, que ha clausurat unes jornades sobre la Llei Concursal celebrades al Ministeri d'Economia, ha assenyalat que després que el Tribunal Constitucional decretés la suspensió de la consulta, segueixen produint-se actuacions per part del Govern català que l'Advocacia General de l'Estat està estudiant "per valorar en el seu cas la impugnació".

"Estem valorant la situació. Hem tingut informació de petició de locals en centres públics o les comunicacions a funcionaris perquè col·laborin el dia 9 de novembre per a la celebració de la consulta. Són aquest tipus de fets els que s'estan estudiant, la rellevància jurídica i, en el seu cas, l'alternativa d'impugnació, però això es decidirà en els pròxims dies", ha explicat.

Després de preguntar-li si en el cas que l'Advocacia de l'Estat apreciï aquesta il·legalitat es recorrerà davant del TC, el ministre ha indicat que les impugnacions poden ser "de molt diversa índole".

Així, ha recordat que el Govern central ja ha presentat una impugnació davant del Constitucional per la Llei de Consultes i el decret de convocatòria, però pot haver també actuacions davant de la jurisdicció contenciós administrativa.

"Depenen de la naturalesa d'aquestes actuacions. Amb l'informe de l'Advocacia de l'Estat decidirem quina és la impugnació que correspon en el seu cas", ha declarat.

Ha afegit que si el que pretén el president de la Generalitat, Artur Mas, és "equivalent al que el TC ha declarat suspès seria una paradoxa".

En aquest sentit, el ministre de Justícia ha subratllat que el Govern català "no pot convocar una consulta equivalent a la que s'ha declarat suspesa". Segons ha insistit, aquest és l'anàlisi que està pendent de la valoració jurídica i l'aportació d'informacions.

stats